Városlista
2020. december 2, szerda - Melinda

Hírek

2020. November 19. 12:43, csütörtök | Helyi

Itt az újabb kihívás a könyvtárban

Itt az újabb kihívás a könyvtárban

A Könnyü László Könyvtár idén januárban olvasáskihívást tett közzé, amelynek lényege, hogy egy általuk megadott szempont alapján kell könyvet választani, és azt egy hónap alatt el kell olvasni.

A kihívás célja az olvasásra ösztönzés mellett az volt, hogy a megadott szempontokkal az irodalom olyan területeire, akár értékeire irányítsák a figyelmet, amelyet lehet, hogy a mindennapi olvasmányok kiválasztása során kihagyunk, mert kívül esik az érdeklődési körünkön. Ezentúl szeretnék majd összefogni valamilyen formában azokat az olvasókat, akik nyitottak arra, hogy olvasmányélményeiket megosszák másokkal és beszélgessenek arról. A lényege a kihívásnak tehát az, hogy egy hónap alatt egy, végül összesen tizenkét könyvet kell elolvasni a könyvtárosok iránymutatása mentén. - Minden hónap 15-én tesszük közzé közösségi oldalunkon azt a szempontot, amely szerint lehet olvasmányt választani. Természetesen a könyvtárosok is segítenek a könyvválasztásban, a könyvtárban egy külön polcon kiemelt könyvajánlóval – mondta Nagy Istvánné, a Tamási Művelődési Központ és Könnyü László Könyvtár intézményegység vezetője. A mostani, a sorban a 11. kihívás egy könyv, amelynek témája a karácsony. A könyvtárosok a könyvespolcot is lefotózták, melyről lehet válogatni a könyveket, és bár az intézmény zárva tart, udvarkönyvtárukban kiadják a kért könyveket, indokolt esetben pedig házhoz is szállítják azokat.

Ezek érdekelhetnek még

2020. December 01. 09:02, kedd | Helyi

Súlyosan megsérült a motoros a balesetben

Nem adott elsőbbséget a védett úton szabályosan közlekedő segédmotoros kerékpárnak, és összeütköztek.

2020. December 01. 09:00, kedd | Helyi

Advent idején nagyobb a lakástüzek veszélye

Ősszel és télen szinte naponta riasztják lakástüzekhez megyénk tűzoltóit. A lángok legtöbbször egy-két négyzetméteren pusztítanak, de havonta két-három lakás is lakhatatlanná válik tűz miatt.

2020. November 30. 11:09, hétfő | Helyi

Megkezdődött a madáretetési szezon

Tolna megyében a cinegék, közülük a barát-, a kék-, a széncinegék állandó telelőink, de etetőre jár még a fenyvescinege, a tengelicek, a zöldike, vagy a meggyvágó is.

2020. November 27. 09:11, péntek | Helyi

Összefogott apa és fia, együtt félemlítették meg az asszonyt

Egy szóváltást követően a 44 éves tamási férfi 17 éves fiuk segítségével megkötözte feleségét azért, hogy az asszonyban félelmet keltsen.