Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Február 03. 10:44, hétfő | Helyi

Ittasan okozta a halálos balesetet

Ittasan okozta a halálos balesetet

Az ügyészség börtönbüntetés kiszabását, valamint a közügyek és a közúti járművek vezetésétől eltiltását szorgalmazza a Tamási Járásbíróságnál.

Halált okozó, ittas járművezetés bűntette miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség egy 20 éves férfi ellen, aki jogosítvánnyal egyáltalán nem is rendelkezett, tájékoztatta a Tolnai Népújságot dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője. A vádlott 2018. december 6-án este negyed 11 körül, esős időben, nedves felületű aszfalt burkolatú úttesten vezette autóját a 65. számú főúton. Iregszemcse irányából Siófok felé közlekedett, amikor az előtte, vele azonos irányban haladó gépkocsik előzését követően a menetiránya szerinti jobbra ívelő útkanyarulatban elveszítette a jármű feletti uralmát. Autója ennek következtében letért az úttestről, és a menetiránya szerinti bal oldalon lévő bokros-fás területre sodródott, ahol a tengelye körül megperdülve a bal oldalával egy fának csapódott. A baleset következtében az autó jobb első, biztonsági övet használó 18 éves utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vádirat szerint a sértett halála és az elszenvedett közúti baleset között közvetlen ok-okozati összefüggés állapítható meg. A gépkocsi jobb hátsó, biztonsági övet nem használó 22 éves utasa nyolc napon túl, több hónap alatt gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. Magának a vádlottnak nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülései keletkeztek. A férfit a baleset helyszínéről a kaposvári kórházba szállították, az ott vett vérminta vizsgálata igazolta az alkoholfogyasztást. A vádlott még fiatalkorúként más jellegű bűncselekmény miatt már állt bíróság előtt. Vele szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabását, valamint a közügyek és a közúti járművek vezetésétől eltiltását szorgalmazza a Tamási Járásbíróságnál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.