Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Május 16. 07:03, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Új tömbbel bővül a szegedi egyetem klinikai központja

Új tömbbel bővül a szegedi egyetem klinikai központja

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter helyezte el a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) új klinikai tömbjének alapkövét 2012. május 15-én.

Az Új Széchenyi Terv keretében két projekt is megvalósul a Szegedi Egyetem Klinikai Központjában. Egyrészt a jelenlegi 410 ágyas Új Klinika mellé, azzal összeköttetésben egy 265 ágy kapacitású új létesítmény épül – emellett a meglévő 410 ágyas épület részeit is átépítik, korszerűsítik. Másrészt az egyetem sürgősségi betegellátó osztályát egy 19 ágyas korszerű, lényegében teljes szakmai spektrumot nyújtó osztállyá fejlesztik, megteremtve az egész régióban az egykapus sürgősségi ellátás feltételeit.

Az ünnepélyes alapkőletételen díszvendégként vett részt Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter és felszólalt Szócska Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára is. „A csongrádi megyeszékhelyen és az ország több más pontján folyó kórházi beruházások bizonyítják, hogy Magyarországon épül, fejlődik az egészségügy” – hangsúlyozta az államtitkár. Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjának 12,3 milliárd forintos összköltségű projektje a tervek szerint 2013 végére fejeződhet be.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.