Városlista
2020. július 9, csütörtök - Lukrécia

Hírek

2020. Május 09. 09:18, szombat | Helyi
Forrás: TEOL

Járványgóctól mentes Tolna megye

Járványgóctól mentes Tolna megye

Eddig összesen 17 koronavírussal fertőzött Tolna megyei illetőségű beteget találtak.

A TEOL információi szerint ezek egy része nem is a megyében élt, országon belül máshol kapta el a betegséget, illetve külföldről hozta. A megyén belül nem jellemző egymás fertőzése, gócok kialakulása. A betegek nagy része már meggyógyult, helyben csak keveset kezeltek, volt, aki máshol került kórházba, volt, aki otthon lábadozott, karanténban.

A fertőzésgyanús személyek szállítására a mentők külön járműveket állítottak szolgálatba minden megyében, kiképzett személyzettel. Ezzel kapcsolatban – a Tolna megyei helyzetre is kitérve – Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs vezetője adott tájékoztatást. Eszerint, a koronavírus fertőzés gyanúja miatt járványügyi vizsgálat, megfigyelés, ellátás céljából kórházba szállítandók érdekében az OMSZ minden megyében és a fővárosban is szolgálatba állított olyan egységeket, melyek feladata kimondottan az ilyen feladatok ellátása. Ezen túlmenően az OMSZ szerepet vállal a gyorstesztelésben, mintavételezésben is.

Országosan közel hatvan ilyen egység (Tolna megyében a feladatok számától függően 1-3 egység) működik. A kapacitás az igényekhez igazodik, szükség esetén akár betegszállítók bevonásával is gyorsan bővíthető. Az ilyen feladatok végrehajtása védőfelszerelések használatával történik, melyek cseréje, pótlása folyamatosan biztosított. A fertőzésgyanús betegek szállítását követően a mentőgépkocsik fertőtlenítése a külön erre a célra kialakított mentesítő zónákban történik, többek között Szekszárdon is.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 08. 15:13, szerda | Helyi

Töretlen a nyaralókártya program sikere Tolna megyében

A megyeszékhelyhez csatlakozott a Bonyhádi-, a Dombóvári-, a Paksi- és a Tamási Rendőrkapitányság is.

2020. Július 07. 11:42, kedd | Helyi

Huszonhat egyesület közel százötven versenyzője állt rajthoz

A dobószámokra specializálódott Tamási Tam-Bau AC kitett magáért a megmérettetésen.

2020. Július 07. 11:41, kedd | Helyi

Folytatódnak az időszaki kiállítások a Tamási Galériában

A kulturális intézmények nyitásával a Tamási Galéria is újra megnyitotta kapuját a látogatók előtt, az állandó tárlat mellett folytatják havi rendszerességgel változó időszaki kiállításaikat is.

2020. Július 06. 08:32, hétfő | Helyi

Cukrászdákat ellenőriznek a megyében

Tamásiban csütörtökön, július 9-én kell ellenőrökre számítani.