Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Július 05. 13:41, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Jobbik: az új földtörvény az oligarchák lobbijában született

Jobbik: az új földtörvény az oligarchák lobbijában született

A Jobbik szerint a kormány által elkészített új földtörvény tervezete a nagygazdák és az oligarchák lobbijának hatására született. Erről Varga Géza beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett rá, hogy Fazekas Sándor kedden egyeztetett az ellenzéki pártok szakpolitikusaival a törvény vitaanyagáról, ahol megígérte azt is, hogy július 12-én az Országgyűlés elé kerül a kormány törvényjavaslata. Varga Géza hangsúlyozta: álláspontjuk szerint a tervezett birtokméretekkel a kormány nagygazdálkodóknak és az oligarcháknak kíván kedvezni, ezért növeli a jelenlegi legnagyobb tulajdonolható birtokméreteket még nagyobbakra. A Jobbik szerint ez azért lenne káros, mert az egy kézben összpontosuló egyre nagyobb birtokokkal egyre kevesebb ember kezében összpontosulna a magyar élelmiszertermelés. Az ellenzéki párt a vidékfejlesztési tárcával ellentétben az őstermelőknél 50 helyett 10 hektárban, a kistermelőknél, családi gazdaságoknál 500 helyett 200 hektárban, a társas vállalkozásoknál pedig 1200 helyett 600-800 hektárban szabná meg a felső határt. Varga Géza hangsúlyozta azt is, hogy álláspontjuk szerint sem kft-knek, sem rt-knek "semmi helye" nincs a magyar mezőgazdaságban a termőföldek körül, mert ha ezt engedi a kormány, akkor ezeken keresztül fognak majd újra beszivárogni a külföldi tulajdonosok.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére