Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Március 28. 12:39, csütörtök | Helyi
Forrás: TMRFK, fotó:boon.hu

Józan Húsvét az utakon

Józan Húsvét az utakon

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően 2013-ban is fokozott ellenőrzésre kerül sor a húsvéti időszakban.

A Húsvét a családi összejövetelek és a vendéglátások időszaka. Ilyenkor az átlagosnál több azoknak a száma, akik felelőtlenségből szeszesital fogyasztást követően ülnek a kormány mögé. Kérjük, hogy a járművezetőket ne kínálják alkohollal!

Az ittas járművezetők kiszűrése Magyarországon is prioritást élvez a közlekedésbiztonsági intézkedések sorában. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően 2013-ban is fokozott ellenőrzésre kerül sor a húsvéti időszakban. Kérjük a tisztelt gépjárművezetőket, hogy a húsvéti ünnepek során még inkább tanúsítsanak önmérsékletet, és szeszesital fogyasztását követően soha ne vegyenek részt a közúti forgalomban! Egy józan gondolattal sok kellemetlen pillanattól és jelentős kiadástól kímélheti meg magát az, aki úgy dönt, hogy betartja a szabályokat, így vezetés előtt és közben nem fogyaszt alkoholt. A csoportok részére megoldásként ajánljuk, hogy jelöljenek ki maguk közül egy személyt, aki nem fogyaszt alkoholt, vagy hívjanak taxit. A közúti forgalom megnövekedése nagyobb veszélyt jelent a közlekedőkre nézve, ezért fokozottabb odafigyelést igényel. A gépjárműforgalom mellett nagyobb számban, sőt csoportokban is közlekednek a közutakon kerékpárosok és gyalogosok. Kiemelt figyelemmel és kellő oldaltávolságot tartva, ha szükséges, a sebességet csökkentve kerüljük ki a közutakon az esti szürkületben és az éjszakai órákban közlekedő gyalogosokat és az egy nyomon haladó járműveket!

A láthatósági mellény lakott területen kívül kötelező a kerékpárral és gyalogosan közlekedők számára. Csodálatos húsvéti ajándék lehet a kerékpár, de a kötelező felszerelések beszerzéséről se feledkezzünk meg! Hasznos ajándék a kerékpáros védő- és láthatóságot szolgáló felszerelések mellett a fejvédő sisak is.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván a Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.