Városlista
2022. augusztus 16, kedd - Ábrahám

Hírek

2022. Január 04. 08:20, kedd | Helyi

Karácsonyi zenei áhitatot tartottak

Karácsonyi zenei áhitatot tartottak

A hangversenyre, hagyományosan, december 25-én, az ünnepi szentmise előtt fél órával került sor a Tamási Katolikus Templomban.

A Szent Cecília Katolikus Zenekar ismét karácsonyi zenei áhítattal köszöntötte a Megváltó születését. A hangversenyre, hagyományosan, december 25-én, az ünnepi szentmise előtt fél órával került sor a Tamási Katolikus Templomban. Tizenegy karácsonyi műsorszámot hallhatott a közönség, ebből két új darabot, s köztük a saját szerzeményemet, melynek a „Karácsonyi mese” címet adtam – mondta a zenekar vezetője, Ótus László. - Volt már régóta egy dallam a fülemben, s úgy gondoltam, hogy formát bontok, s a saját zenémet meghangszerelem a zenekarnak. A művet még a tavalyi karácsonyra írtam, csak akkor a pandémia miatt elmaradt a koncertünk. Vártam már, hogy élőben, a zenekar előadásában, meghallgathassam, s ez idén sikerült. Előadtuk már az első adventi gyertyagyújtáson is a Túrmezei Erzsébet téren, de úgy igazán, elvárásaimnak megfelelve, a templomban szólalt meg. A zenekar előtt felléptek még Schmuck Áron, Kovács Donát és Szabó Zsóka. Ők ebben a tanévben kezdték meg hangszeres tanulmányaikat, s leendő tagokként számítunk rájuk a későbbiekben. Fontos, hogy új tagokkal bővüljön a zenekar, mert ez elengedhetetlen a hosszú távú működéséhez. Az alapító tagok már lassan mind felnőtt emberek lettek, többen már nem is Tamásiban laknak, s egyre nehezebb mindenkit összehívni egy-egy fellépésre vagy próbára. Én azért bízom benne, hogy a fiatalok is kedvet kapnak az ilyen fajta egyházi zenéléshez, ami itt a régióban egyedülálló – mesélte a zenekarvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 15. 15:53, hétfő | Helyi

Tűzeset miatt csökkentett sebességgel közlekednek a vonatok az érintett területnél

A vasúti töltés melletti tűz mintegy 30 kilométer hosszban Kurdtól Pincehelyig ég, foltokban - Csibrák, Dúzs, Szakály, Regöly, Szárazd, Keszőhidegkút és Belecska térségében.

2022. Augusztus 10. 08:45, szerda | Helyi

Herendre lehet túrázni a természetjárókkal

A Tamási Művelődési Központ természetjáró csoportja augusztus 13-án, szombaton Herendre, a világhírű porcelán hazájába látogat.

2022. Augusztus 10. 08:42, szerda | Helyi

Orvhalászok akadtak a rendőrök hálójába

Egy hivatásos halász tett bejelentést, hogy az Iregszemcse melletti, általa felügyelt Okrád 1-es halastónál orvhalászatra utaló nyomokat észlelt. Két tamási rendőr vele együtt figyelte a tavat.

2022. Augusztus 07. 21:49, vasárnap | Helyi

Rendőrségi hírek Tolna megyéből

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén augusztus 6-án egy súlyos sérüléses és három anyagi káros baleset történt.