Városlista
2022. január 21, péntek - Ágnes

Hírek

2022. Január 04. 08:20, kedd | Helyi

Karácsonyi zenei áhitatot tartottak

Karácsonyi zenei áhitatot tartottak

A hangversenyre, hagyományosan, december 25-én, az ünnepi szentmise előtt fél órával került sor a Tamási Katolikus Templomban.

A Szent Cecília Katolikus Zenekar ismét karácsonyi zenei áhítattal köszöntötte a Megváltó születését. A hangversenyre, hagyományosan, december 25-én, az ünnepi szentmise előtt fél órával került sor a Tamási Katolikus Templomban. Tizenegy karácsonyi műsorszámot hallhatott a közönség, ebből két új darabot, s köztük a saját szerzeményemet, melynek a „Karácsonyi mese” címet adtam – mondta a zenekar vezetője, Ótus László. - Volt már régóta egy dallam a fülemben, s úgy gondoltam, hogy formát bontok, s a saját zenémet meghangszerelem a zenekarnak. A művet még a tavalyi karácsonyra írtam, csak akkor a pandémia miatt elmaradt a koncertünk. Vártam már, hogy élőben, a zenekar előadásában, meghallgathassam, s ez idén sikerült. Előadtuk már az első adventi gyertyagyújtáson is a Túrmezei Erzsébet téren, de úgy igazán, elvárásaimnak megfelelve, a templomban szólalt meg. A zenekar előtt felléptek még Schmuck Áron, Kovács Donát és Szabó Zsóka. Ők ebben a tanévben kezdték meg hangszeres tanulmányaikat, s leendő tagokként számítunk rájuk a későbbiekben. Fontos, hogy új tagokkal bővüljön a zenekar, mert ez elengedhetetlen a hosszú távú működéséhez. Az alapító tagok már lassan mind felnőtt emberek lettek, többen már nem is Tamásiban laknak, s egyre nehezebb mindenkit összehívni egy-egy fellépésre vagy próbára. Én azért bízom benne, hogy a fiatalok is kedvet kapnak az ilyen fajta egyházi zenéléshez, ami itt a régióban egyedülálló – mesélte a zenekarvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 18. 10:20, kedd | Helyi

Szakképzett ügyintézők fogadják az ügyfeleket a kormányablakokban

A Tolna Megyei Kormányhivatal harminc munkatársa tett sikeres vizsgát, és vehette át kormányablak ügyintéző oklevelét 2021. január 11-én a Vármegyeháza dísztermében.

2022. Január 18. 10:17, kedd | Helyi

Újabb felhívást tett közzé a rendőrség, keresik az eltűnt lányt

A Tamási Rendőrkapitányságon körözési eljárást folytatnak Sárközi Violetta eltűnése kapcsán.

2022. Január 13. 13:15, csütörtök | Helyi

Ivartalanítási akció Tamásiban

A Tamási Állatvédő Egyesület hatalmas lehetőséget kapott a Hundehilfe Ungarn szervezettől: velük együttműködve ivartalanítási akciót indíthatnak kutyák számára.

2022. Január 11. 15:55, kedd | Helyi

Meghirdeti nyolcosztályos kisgimnáziumi tagozatát a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium

A jelentkező negyedikes diákok nemzetiségi német és emelt angol csoportok közül választhatnak.