Városlista
2020. augusztus 9, vasárnap - Emőd

Hírek

2020. Július 30. 08:42, csütörtök | Helyi

Kárászra kirándulhatnak a természetjárók

Kárászra kirándulhatnak a természetjárók

Augusztus 1-jén, szombaton Baranya megyébe a Kelet-Mecsekben található Kárászra látogatnak el a tamási természetjárók.

A túrázók megnézik Mezei Ottó fazekas műhelyét és néprajzi gyűjteményét, akit 2011-ben az év legjobb mestere díjjal tüntetettek ki. Onnét Magyaregregyre vezet az útjuk a két település között elterülő erdőkben - a táv kb.: 13 km. Magyaregregy a romantikus hajdani középkori lovagvárról, Máré váráról híres. Felkeresik a falu melletti hegycsúcson álló várat, melynek feltárása az 1960-as években indult meg és részben restaurálták a romokat. Az ingyenesen megtekinthető várban kiállítás látható és a várfalakról a Mecsek csodálatos panorámája tárul a látogató elé. A program iránt érdeklődők július 30-ig jelentkezhetnek a tamási művelődési központban az 2200.-Ft útiköltség befizetésével. Külön buszuk 8:00 órakor indul a Kossuth térről. A túrára egyaránt várják a régi és az új tagokat is.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 08. 08:04, szombat | Helyi

Kupacsaták vezetik fel a megyei futballidényt

Ahogy azt már megszokhattuk, a Magyar Kupa megyei selejtezőjével kezdődik meg vasárnap a futballszezon Tolnában.

2020. Augusztus 08. 08:02, szombat | Helyi

A Mecsekbe kirándultak a természetjárók

A tamási természetjárók augusztus 1-jén a Kelet-Mecsekben túráztak, Baranya megye északi részén, a Mecsek lábánál fekvő Kárász községben kezdődött a program.

2020. Augusztus 06. 06:26, csütörtök | Helyi

Készülnek a csapatok az őszi szezonra

A több hónapos kényszerű szünet után a futballélet újraindulásával a Tamási 2009 FC minden korosztályának - a rutin mellett - újra az alapokról kellett felépítenie edzés- és csapatmunkáját.

2020. Augusztus 06. 06:19, csütörtök | Helyi

Megnyílt Kulcsár Ágnes kiállítása

A Tamási Galéria időszaki kiállításán, augusztusban Kulcsár Ágnes veszprémi festőművész, grafikus alkotásait tekinthetik meg a látogatók.