Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Március 05. 13:10, kedd | Helyi
Forrás: fotó: friss.hu

Kedvezményes chipet kaphatnak a város négylábúi

Kedvezményes chipet kaphatnak a város négylábúi

Az önkormányzat támogatja a kutyák megjelölésének költségeit

2013. január 1-jétől hatályos a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló kormányrendelet módosítása, amely előírja, hogy a négy hónaposnál idősebb ebek csak elektronikus azonosító transzponderrel (chippel) megjelölve tarthatók. Ahhoz, hogy a felelős állattartás szemlélete Tamásiban is elterjedjen, az önkormányzat most segítséget nyújt.

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény kimondja, hogy az eb transzponderrel történő megjelöléséért legfeljebb 3500 forintnyi összeg kérhető az állat tartójától, amely magában foglalja a transzponder árát, a beültetés díját és az országos eb-adatbázisba való regisztráció díját is. Városunkban támogatás állapítható meg annak, akinek tulajdonában négy hónapnál idősebb, kedvtelésből tartott eb van, és annak chippel való megjelölésének költségei életvitelét megnehezíti.
A transzponderrel történő megjelölés támogatására az a személy jogosult, akinek a havi egy főre jutó jövedelme egyedülálló esetén a nyugdíjminimum 250%-át, családban élő esetén a nyugdíjminimum 200%-át nem haladja meg. A támogatás mértéke egyedülálló esetén 2000 forint, családban élő esetén pedig 1500 forint. Fontos tudni, hogy a támogatás csak az éves költségvetési rendeletben meghatározott keretösszeg erejéig állapítható meg!
A kérelemhez csatolni kell az állatorvos vonatkozó igazolását, a megjelölésről kiállított számlát és az eb oltási könyvét. A támogatás egy családban legfeljebb egy kutyára adható, illetve egy családban két éven belül nem ismételhető.
A támogatási kérelemmel kapcsolatos információkért a Közös Önkormányzati Hivatal Igazgatási csoportjához fordulhatnak - tudtuk meg Gulyásné dr. Könye Katalintól, a város jegyzőjétől.

Címkék: Kutyachip Tamási

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.