Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Május 11. 08:26, hétfő | Helyi

Kéméndi Tamás előadását élvezhették a tamásiak

Kéméndi Tamás előadását élvezhették a tamásiak

A pénteki délutánon különleges zenei élményben lehetett része a Móricz Zsigmond lakótelepen élőknek és az arra sétálóknak.

Az Országos Filharmónia és a Tamási Művelődési Központ együttműködésének eredményként Kéméndi Tamás harmonikaművész lenyűgöző előadását hallhatták, aki virtuóz játékával ejtette ámulatba a közönséget. Igazi szerenád hangulat lengte be a környéket, a játszótér melletti füves dombtetőről egészen a Szabadság utca túloldaláig hallatszottak el az ismert dallamok. Hallva őt a művelődési központ munkatársai biztosak benne, hogy a jövőben valamely rendezvényük vendégeként, vagy önálló koncerttel is színpadra áll Tamásiban.

Kéméndi Tamás nyolc évesen kezdett zenélni, középiskolai tanulmányait a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola harmonika szakán végezte, majd a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott. Az évek során a komolyzene mellett számos zenei irányzatban kipróbálta magát: játszott klasszikus-, könnyű-, jazz-, nép- és világzenét is. Egyetemi tanulmányai mellett jazz-zongorát is tanult, sajátos zenei világát a komolyzenei tanulmányok mellett nagyban befolyásolja a német zenei kultúra, a jazz zene harmóniavilága, valamint a virtuóz játékmód. Az aktív zenélésen kívül a jövő harmonikásait is neveli. Nevéhez köthető a minden évben megrendezésre kerülő Mohácsi Német Harmonikatábor, volt tanára emlékére megrendezett verseny és emlékhangverseny, a mecseknádasdi Sváb Harmonikás Találkozó, valamint a Pécsi Harmonika Fesztivál is.

Aki hallotta a minikoncertet, annak biztosan maradandó élményt nyújtott és lelkileg feltöltődve kezdte meg a hétvégét. A művelődési központ munkatársai felhívják a figyelmet arra, hogy érdemes az elkövetkező napokban is fülelni, mert bármikor megszólalhat a zene a városban, szinte bárki ablaka alatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.