Városlista
2020. július 9, csütörtök - Lukrécia

Hírek

2020. Május 11. 08:26, hétfő | Helyi

Kéméndi Tamás előadását élvezhették a tamásiak

Kéméndi Tamás előadását élvezhették a tamásiak

A pénteki délutánon különleges zenei élményben lehetett része a Móricz Zsigmond lakótelepen élőknek és az arra sétálóknak.

Az Országos Filharmónia és a Tamási Művelődési Központ együttműködésének eredményként Kéméndi Tamás harmonikaművész lenyűgöző előadását hallhatták, aki virtuóz játékával ejtette ámulatba a közönséget. Igazi szerenád hangulat lengte be a környéket, a játszótér melletti füves dombtetőről egészen a Szabadság utca túloldaláig hallatszottak el az ismert dallamok. Hallva őt a művelődési központ munkatársai biztosak benne, hogy a jövőben valamely rendezvényük vendégeként, vagy önálló koncerttel is színpadra áll Tamásiban.

Kéméndi Tamás nyolc évesen kezdett zenélni, középiskolai tanulmányait a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola harmonika szakán végezte, majd a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott. Az évek során a komolyzene mellett számos zenei irányzatban kipróbálta magát: játszott klasszikus-, könnyű-, jazz-, nép- és világzenét is. Egyetemi tanulmányai mellett jazz-zongorát is tanult, sajátos zenei világát a komolyzenei tanulmányok mellett nagyban befolyásolja a német zenei kultúra, a jazz zene harmóniavilága, valamint a virtuóz játékmód. Az aktív zenélésen kívül a jövő harmonikásait is neveli. Nevéhez köthető a minden évben megrendezésre kerülő Mohácsi Német Harmonikatábor, volt tanára emlékére megrendezett verseny és emlékhangverseny, a mecseknádasdi Sváb Harmonikás Találkozó, valamint a Pécsi Harmonika Fesztivál is.

Aki hallotta a minikoncertet, annak biztosan maradandó élményt nyújtott és lelkileg feltöltődve kezdte meg a hétvégét. A művelődési központ munkatársai felhívják a figyelmet arra, hogy érdemes az elkövetkező napokban is fülelni, mert bármikor megszólalhat a zene a városban, szinte bárki ablaka alatt.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 08. 15:13, szerda | Helyi

Töretlen a nyaralókártya program sikere Tolna megyében

A megyeszékhelyhez csatlakozott a Bonyhádi-, a Dombóvári-, a Paksi- és a Tamási Rendőrkapitányság is.

2020. Július 07. 11:42, kedd | Helyi

Huszonhat egyesület közel százötven versenyzője állt rajthoz

A dobószámokra specializálódott Tamási Tam-Bau AC kitett magáért a megmérettetésen.

2020. Július 07. 11:41, kedd | Helyi

Folytatódnak az időszaki kiállítások a Tamási Galériában

A kulturális intézmények nyitásával a Tamási Galéria is újra megnyitotta kapuját a látogatók előtt, az állandó tárlat mellett folytatják havi rendszerességgel változó időszaki kiállításaikat is.

2020. Július 06. 08:32, hétfő | Helyi

Cukrászdákat ellenőriznek a megyében

Tamásiban csütörtökön, július 9-én kell ellenőrökre számítani.