Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. November 30. 09:02, szerda | Belföld
Forrás: mti

Két halálos tűzeset is volt az éjszaka

Két halálos tűzeset is volt az éjszaka

Két halálos lakástűz is történt keddről szerdára virradó éjjel: egy ember a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nyíriben, egy másik pedig Pécsen halt meg - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Azt írták, hogy kedden huszonhárom óra körül érkezett a katasztrófavédelemhez jelzés, amely szerint Nyíriben tűz miatt életét vesztette egy ember. A tűzoltóegység egy Kossuth Lajos úti családi házhoz vonult ki, amelynek egyik szobájában egy ágy égett.

A tűzoltók a két négyzetméteren izzó részeket eloltották, azonban az ágyban fekvő ember életét már nem lehetett megmenteni.

A tüzet feltehetőleg dohányzás okozta, a pontos körülményeket tűzvizsgálat során fogják feltárni - írták.

Közölték azt is, szerdán hajnali négy órakor egy pécsi sorházban keletkezett tűzről érkezett bejelentés a katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. A háromlakásos Hársfa úti sorház egyik harminc négyzetméteres lakásában keletkezett tűz, két szoba teljes egészében égett, az ott felhalmozott szemét és bútorok kaptak lángra.

A tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak, a szomszédos lakásból pedig két embert és egy kutyát mentettek ki. A tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát vizsgálják.

Az OKF felhívta a figyelmet arra, hogy a hasonló tragédiák füstérzékelő készülékek használatával elkerülhetők lennének.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során