Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Augusztus 17. 08:38, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

Két korábbi gyilkossággal gyanúsítanak egy emberölési kísérletet elkövető férfit

Két korábbi gyilkossággal gyanúsítanak egy emberölési kísérletet elkövető férfit

Két korábbi gyilkossággal gyanúsítanak egy férfit, aki akkor került a rendőrség látókörébe, amikor több késszúrással életveszélyesen megsebesített egy férfit tavaly augusztusban Budapesten

- közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályának vezetője hétfőn videónyilatkozatban.

Gál Sándor a rendőrségi honlapon közzétett videóban ismertette: a XIII. kerületben az 54 éves alvó férfira támadó férfi a helyszíni meghallgatásakor azt mondta, hogy barátjával egy helyiségben aludt, amikor egy ismeretlen kihúzta az épület elé és többször megrúgta, miközben barátja segélykiáltásait hallotta.

Az életveszélyesen megsebesült sértett a kórházban a rendőröknek elmondta: arra ébredt, hogy társa a bejárati ajtóban állt, késsel a kezében, majd ráugrott. A férfi megvágta a kezét és mellkason szúrta, majd miután a sértett lerúgta magáról, elhagyta az épületet - mondta.

Hozzátette: a férfit gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, amelyet a bíróság el is rendelt.

A rendőrség feltérképezése alapján a férfi három másik ügyhöz is köthető: a gyanú szerint tavaly júliusban a XIII. kerületi Béke téren megvert egy 37 éves férfit, aki emiatt nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, 2020 májusában 21 szúrással megölt egy 29 éves férfit, majd eltulajdonította értékeit, 2017-ben pedig a VIII. kerületben egy 65 éves férfit vert meg, aki a kórházba szállítása után meghalt - tudatta az osztályvezető.



Gál Sándor közölte: a férfi elmeorvosi vizsgálatán kiderült, hogy nem szenved elmebetegségben, kóros elmeállapotban, és tisztában volt a cselekményeinek súlyosságával, négy bűncselekmény közül kettőt be is ismert, a másik kettő esetben tanúkihallgatások, szakértői vizsgálatok és kamerafelvételek állnak rendelkezésre bizonyítékként.

A férfi megalapozottan gyanúsítható nyereségvágyból, több ember és védekezésre képtelen személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletével és súlyos testi sértés elkövetésével. A rendőrség a büntetőügy iratait vádemelési javaslattal hétfőn átadta a Fővárosi Főügyészségnek - mondta Gál Sándor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.