Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Június 12. 11:05, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kétmilliárd forintos szállodafejlesztési pályázat indul

Kétmilliárd forintos szállodafejlesztési pályázat indul

A turizmus egyike a koronavírus által leginkább sújtott ágazatoknak, ezért a kormány több eszközzel is segíti a turisztikai vállalkozásokat az újraindulásban - tájékoztatta Varga Mihály az MTI-t.

A pénzügyminiszter kiemelte: újabb gazdaságvédelmi intézkedésként a Pénzügyminisztérium hazai forrásból indít szálláshelyek fejlesztését és bővítését támogató pályázatot 2 milliárd forint keretösszeggel Pest megyei vállalkozások részére. Pest megye az uniós előírások miatt a hasonló fejlettségű megyékhez képest kevesebb uniós fejlesztési forráshoz jut hozzá, ezért a kormány 2021-ig összesen 80 milliárd forint támogatást nyújt hazai forrásból a térség fejlesztéseire.

A szállodák fejlesztését támogató pályázat célja a szálláshelyek színvonalának emelése, kapacitásuk bővítése, valamint a kihasználtságot és jövedelmezőséget javító szolgáltatások kialakítása - ismertette Varga Mihály. Elmondta: szem előtt tartva a fenntarthatósági szempontokat, a pályázat nagy hangsúlyt fektet a vendégek és a vendégéjszakák számának növelésére és a szezonalitásból adódó egyenetlenségek csökkentésére.

A program keretében 2 milliárd forint értékben, 60 és 300 millió forint közötti támogatások igényelhetők, amelyek a szálláshelyi szolgáltatások színvonalának emelésére, infrastrukturális fejlesztésekre használhatók fel, de fejleszthető a szálláshelyek üzemeltetése és hatékonysága is.

A hazai forrásból finanszírozott támogatási programmal a kormány azt kívánja ellensúlyozni, hogy a Közép-Magyarország régió részeként Pest megye a hozzá hasonló fejlettségű megyékhez képest kevesebb európai uniós fejlesztési forráshoz juthat hozzá a 2014 és 2020 közötti időszakban.

A "Szállodák fejlesztése Pest megye területén" című pályázati felhívásra a támogatási kérelmeket 2020. augusztus 25-én reggel 8 órától nyújthatják be a pályázók a www.allamkincstar.gov.hu oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.