Városlista
2024. február 29, csütörtök -

Hírek

2011. Augusztus 03. 07:25, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Kevesebb embert bocsátanak el az Elcoteqtől

Kevesebb embert bocsátanak el az Elcoteqtől

A Dunántúli Napló értesülése szerint a Luxemburgi Bíróság elfogadta az Elcoteq SE ellenőrzött vezetés iránti kérelmét.

A cégnek így december elejéig négy hónapja van gazdálkodásának stabilizálására. A hírt az Elcoteq pécsi gyárában is megerősítették: a bíróság döntésének értelmében a cégnek lehetősége van, hogy az úgynevezett kontrollált vezetés alatt az elkövetkező négy hónap során reorganizációs tervet készítsen, és hogy működését továbbra is fenntartsa. Ez a státusz biztosítja az Elcoteq számára a folyamatos működést, és hogy befejezze a cég átvilágítását akár a korábban bejelentett befektetővel, akár egy potenciális új partnerrel.

A döntés azért nagyon fontos a cég szempontjából, mert az Elcoteq két hónapja tárgyalásokat kezdett az amerikai Platinum Equity magánbefektető céggel. Az egyeztetések jelentős részvénycsomag megvásárlásáról és a cég adósságkezeléséről szólnak. Lapunk érdeklődésére a cég képviselői megerősítették, hogy a tárgyalások ezekben a napokban is zajlanak, azok eredményéről tőzsdei csatornákon keresztül adnak majd hírt.

A társaság jövőjének alakulása mellett a pécsi gyár dolgozóit – különösen a leányvállalatok, így az Elcoteq Magyarország Kft. számláinak zárolása miatt – a rövidesen esedékes bérek kifizetése érdekli leginkább. Érdeklődésünkre azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a dolgok jelen állása szerint a cég a megszokott rendben, tehát várhatóan a közeli napokban utalja át a béreket a baranyai munkavállalók számláira.A pécsi gyár számlájának zárolása miatt korábban néhány napig átmenetileg akadoztak a beszállítói kifizetések is. A legfrissebb hírek szerint a társaság újraindította a partnerek számláinak kiegyenlítését, a kifizetések ütemezetten haladnak.

Közben tovább folynak az egyeztetések az Elcoteq pécsi gyárában néhány héttel ezelőtt bejelentett létszámleépítésről. Az elbocsátás kapcsán némileg kedvező fordulat, hogy az eredetileg kilátásba helyezett maximum 680 fővel szemben várhatóan „csak” 400 és 500 fő között lesz azok száma, akik kényszerű távozásuk miatt kapnak majd értesítést. Az ezzel kapcsolatos egyeztetések jelenleg is folynak a cégvezetés és a munkavállalói érdekképviseletek között. Pontos létszámot csak a végleges lista ismeretében jelentenek le a munkaügyi központ felé, akkor kezdődik majd az érintettek kiértesítése is.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: elcoteq

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 29. 09:54, csütörtök | Belföld

PM-államtitkár: könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben

2024. Február 29. 09:47, csütörtök | Belföld

Csaknem kétszer annyian haltak meg januárban, mint ahányan születtek

Az előzetes adatok szerint 2024 januárjában 6650 gyermek született, és 11 723 ember halt meg; 2023 januárjához képest a születések száma 12, a halálozásoké 1,1 százalékkal csökkent

2024. Február 29. 06:00, csütörtök | Belföld

Hamarosan indulnak a kifizetések a Napenergia Plusz programban

Megszülettek az első támogatói döntések a Napenergia Plusz programban, tavasszal pedig megkezdődhetnek a kifizetések, megindulhat a modern napelemes rendszerek telepítése