Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2016. November 26. 06:00, szombat | Helyi

Kezdődik az adventi időszak Tamásiban is

Kezdődik az adventi időszak Tamásiban is

Az idén is változatos ünnepváró programok várják az érdeklődőket - gyerekeket, felnőtteket a városban

November 27-én, Advent első vasárnapján 16 órától újra mézeskalácstól illatozik a művelődési központ előcsarnoka. Huszonöt lelkes lány és asszony több száz mézeskalács csillaggal díszíti fel a több méteres fenyőfát. A mézeskalács csillagok mellett fehér csipke csillagok is kerülnek a karácsonyfára a Gombolyag kötőklub tagjainak jóvoltából. Szintén 16 órakor veszi kezdetét a gyermekeknek szóló kézműves foglalkozás, amelyen többek között nagyméretű csillagokat is lehet készíteni a rendezvénytéren előkészített óriás adventi koszorú díszítéséhez. 18 órakor kerül sor a koszorú közös feldíszítésére, amely az elmúlt években is ékessége volt a karácsonyt váró Tamásinak. A felhívás szerint erős kartonpapírból, filcből, fából, vesszőből, szalmából, drótból, fehér, arany, ezüst vagy natúr színben készített csillagokkal várják a kézműveskedni szerető polgárokat, közösségeket, iskolásokat, családokat. Advent első gyertyáját Hegedűs János római katolikus plébános gyújtja meg, előtte Hevér Beatrix evangélikus beosztott lelkésszel mondanak áldást, közreműködik a Szent Cecília fúvószenekar. A program zárásaként a Los Andinos együttes Nagyapám betleheme című műsora idézi fel a régi magyar karácsonyi szokásokat, de német, holland és spanyol dalok mellett elkalandozhatunk az Andokba is, ahonnét magyarra fordított saját gyűjtésű karácsonyi dalok is elhangzanak az együttes előadásában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 11:14, hétfő | Helyi

30 éve halt meg Würtz Ádám grafikus

Halálának 30. évfordulója alkalmából Tamásiban a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban emlékkiállítása nyílt május 11-én.

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.