Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Február 13. 14:23, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu

Kézi váltóval tör előre a jubiláló Aston Martin

Kézi váltóval tör előre a jubiláló Aston Martin

Nemrégiben egy sportautó még elképzelhetetlen lett volna kézi váltó hiányában, azonban mára a pillanat tört része alatt gangoló automaták már átvették a kapcsolás örömét rejtő szerkezet helyét. Az Aston Martin a Vantage izgalmasabb verziójában azonban visszahozza a régi hagyományt.

A Vantage V8 vezetési élményre jobban kihegyezett S kivitelében a fokozatok váltogatását a Sportshift II 7SP névre hallgató, hétfokozatú, automatizált váltóra bízták. Egy különkiadás keretei közt viszont a vállalkozó kedvűeknek, valamint a sportos hangulatból cseppnyit sem engedő vásárlóknak lehetőségük lesz kézi váltóval is választani a 436 lóerős modellt.

Közvetlen élményre hangolva
Közvetlen élményre hangolva

Az SP10 névre keresztelt verziót a centenáriumát ünneplő, patinás brit márka 100 éves jubileumi sorozatának egyik tagjaként készíti el a gyártó. A modellt a GT4 versenyszéria ihlette. A 436 lovas motor persze marad, csupán az automata váltó költözik, hogy helyét hatfokozatú manuális vehesse át.

A Vantage V8 S így ráadásul kupéként és roadsterként is elérhető lesz, tehát az élmény mindenképp garantált, az exkluzivitást pedig növeli, hogy csakis Európában kerülnek eladásra az ilyen konfigurációban legyártott példányok.

Az SP10 további különlegessége a kerámiaszürke szín (a roadster titánszürke tetőt kap), az első légterelő, a szénszálas diffúzor és a 19 hüvelykes könnyűfém felnik, amelyek mögött feketébe mártott féknyergek harapnak a méretes tárcsákba.

Hiába keressük a kart - a
Hiába keressük a kart – a „biztonság kedvéért” automatával is kapható a limitált kiadás

A kabinban a fekete szín dominál, ám az egyhangúságot a bőr és az Alcantara, valamint az ezüst öltések kombinációja hatékonyan ellensúlyozza, a középkonzol zongoralakk betéte pedig igazán jól áll. A szériafelszereltség között szerepel a 750 wattos prémium audiorendszer, az elektromosan állítható ülések, a navigáció, a tempomat és a Bluetooth kapcsolat. Az árakról nem nyilatkozott a gyártó, de az eddigi trendek alapján hazai forgalomba helyezéssel 40 millió forintos árcédulára számíthatunk.

Címkék: Úton, autó, martin

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő