Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Június 11. 08:40, kedd | Helyi

Kiemelkedő eredményekkel tértek haza a növendékek

Kiemelkedő eredményekkel tértek haza a növendékek

Dombóváron rendezték meg a IV. Apró fúvósok találkozót, ahol először az ifjú klarinétosok, oboások és szaxofonosok, majd a rézfúvósok, végül pedig a fuvolások és fagottosok mérettették meg magukat.

A találkozón neves szakmai zsűri értékelte a gyermekek produkcióit. A Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából 13 növendék vett részt a találkozón, többen közülük kiemelkedő eredményekkel térhettek haza. A találkozót háromévente rendezi meg a Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola. - Azért jó ez a találkozó a résztvevő gyermekek számára, mert itt a korcsoportok nem korhoz kötöttel: attól függ, hogy ki melyik korcsoportba tartozik, hogy hány éve tanul a hangszerén, hányadik évfolyamos - mondta Ótus László, zenetanár. - Persze előfordul, hogy egy másodikos gyerek harmadik korcsoportban van, mivel a hangszeres előképző is beszámít egy évnek. Ez azért jó, mert így elkerülhető az, ami más versenyeken, hogy valaki a kora miatt pl. második korcsoportban van, s mondjuk csak két éve tanul a hangszerén, s olyanokkal versenyez, akik abban a korcsoportban már akár hat éve is hangszerükön tanulnak, mert jóval korábban kezdtek el hangszeren tanulni. Itt ez nem fordulhat elő. Nagyobb eltérések lehetnek, mondjuk korban. Például, ha valaki 7 évesen kezd hangszeren tanulni, a másik csak 10 évesen. Mindkettő ugyanabban az osztályban versenyez, persze a korkülönbség adta adottságok miatt ez előnyére válhat az idősebb versenyzőnek. Arany, ezüst és bronzminősítéseket ad ki a zsűri a produkciók értékelése után. Az első és második ilyen találkozón csupán különdíjjal jutalmazták a jobban teljesítő növendékeket, a gyengébben teljesítők emléklapot kaptak. Ez most annyiban lett jobb, hogy így egyértelműben értelmezhető mindenkinek a teljesítménye.

Eredmények:

Baranyai Adrián Máté (oboa I. korcsoport - kiemelt arany minősítés és különdíj), Szabó Mirjam (oboa III. korcsoport - bronz minősítés).
Felkészítő tanáruk: Kocsis Éva (tanári különdíj).

Kovács Zsóka (klarinét I. korcsoport – arany minősítés), Ács Luca Anna (klarinét II. korcsoport – ezüst minősítés), Szíjártó Zsigmond (szaxofon I. korcsoport – ezüst minősítés), Pálinkás Zulejka (szaxofon II. korcsoport – bronz minősítés).
Felkészítő tanáruk: Ótus László

Szabó Miklós (trombita II. korcsoport – bronz minősítés), Csik Lehel (trombita III. korcsoport – bronz minősítés), Horváth Bernadett (trombita IV. korcsoport – ezüst minősítés).
Felkészítő tanáruk: Varga Balázs

Szabó Zsófia (fuvola I. korcsoport - arany minősítés), Tolnai Dóra (fuvola II. korcsoport - kiemelt arany minősítés), Szabó Réka (fuvola III. korcsoport – bronz minősítés), Varga Kata (fuvola III. korcsoport - bronz minősítés).
Felkészítő tanáruk: Kocsis Éva (tanári különdíj).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!