Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Április 17. 07:07, kedd | Belföld
Forrás: OrintPress

Kiemelt vállalat lesz a Gyulai Húskombinát

Kiemelt vállalat lesz a Gyulai Húskombinát

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a kormány elé fogja terjeszteni a Gyulai Húskombinát megmentésére készített tervezetet – jelentette ki Budai Gyula.

A Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a tulajdonosokat képviselő Kovács Lajossal és a Gyulai Húskombinát Zrt. vezérigazgatójával, Ruck Jánossal tárgyalt a nehéz helyzetben lévő cég állami megsegítéséről.

Az a feladatunk, hogy megmentsük a Húskombinátot, és olyan megoldást találjunk, amely mindenkinek megnyugtató – hangsúlyozta Budai Gyula. A vidékfejlesztési tárca megvizsgálta, milyen eszközökkel segítheti a cég megmentését. Fazekas Sándor miniszter kezdeményezni fogja, hogy a kormány nyilvánítsa stratégiailag fontos, kiemelt vállalattá a Gyulai Húskombinátot. Ez után következhet a konkrét lépések kidolgozása, amelynek során részletes szakmai-gazdasági egyeztetés zajlik majd le a tulajdonosok, a hitelezők, az állam képviselői és a további érintettek között – mondta az államtitkár.

Az 1868-as alapítású cég hazánk legrégebbi húsipari vállalkozása, mely nemzetközileg elismert, kiváló minőségű termékeket állít elő. Eredetvédett a gyulai és a csabai kolbász, a gyulai májas Magyar Termék-nagydíjas készítmény. Évi 12 ezer tonna feldolgozott élelmiszer hagyja el a kombinátot, jelentős az exportjuk, számos hazai beszállító is érdekelt működésében. A Gyulai Húskombinát jövője érdekében elindult párbeszéd része annak a stratégiának, amely kész állami segítséget nyújtani a magas minőséget előállító tradicionális vállalkozásoknak.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során