Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. December 08. 07:44, kedd | Helyi
Forrás: TEOL

Kigyúltak a második gyertyák is a koszorúkon

Kigyúltak a második gyertyák is a koszorúkon

Vasárnap meggyújtották a második gyertyát az óriás adventi koszorún, és ünnepi fénybe borult a tamási rendezvénytér.

Mivel az idei évben az „Ünnepvárás” című adventi rendezvénysorozat a járvány miatt elmarad Tamásiban is, így a művelődési központ és az előtte található rendezvénytér öltözött ünnepi díszbe. A hagyományokhoz híven, egy óriás adventi koszorút készítettek a dolgozók, valamint egy hatalmas fenyőfa is pompázik feldíszítve a város szívében. A koszorú díszítésében a város lakóinak segítségét is kérték, idén hópehely díszeket készíthetnek a kreatív alkotók. A művelődési központ ablakaiban fényfüzéreket és hangulatos díszeket helyeztek el, emellett az intézmény homlokzatára egy óriás ünnepi molinó is felkerült. A helyi óvodások is minden évben készítenek a város karácsonyfájára szebbnél szebb díszeket, amelyeket ők helyeztek el a már feldíszített fán. Emellett az online térben is várják különböző programokkal követőiket a művelődési központ dolgozói. „Ilyen karácsonyt szeretnék” címmel hirdettek online rajzversenyt gyerekeknek, valamint az elkövetkezendő négy hétben is érdemes a közösségi oldalukat figyelni, hiszen közlésük szerint az ünnepkörhöz kapcsolódó interaktív bejegyzésekkel készülnek.

Pincehelyen Piringer József polgármester a nagyközség közösségi oldalán erről fotókat tett közzé, valamint a polgármester kifejezte sajnálatát, hogy ebben az évben nem gyűlhetnek össze közösen ünnepelni a forralt bor és a sütemények mellett. Advent vasárnapjai azonban mégsem kerülnek háttérbe, hiszen a következő hetek utolsó napjain szűk körben, együtt gyújtják meg a várakozás gyertyáit. Hőgyészen Máté Szabolcs polgármester is fotókat tett közzé, amint rendhagyó módon körbeállják a nagyközség adventi koszorúját, és jó néhány gondolatot is megosztott közösségi oldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!