Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Április 15. 17:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kilenc évre ítéltek egy Tolna megyei nőt, aki megölte a szeretőjét

Kilenc évre ítéltek egy Tolna megyei nőt, aki megölte a szeretőjét

Emberölés miatt jogerősen kilenc év börtönre ítélt hétfőn a Pécsi Ítélőtábla egy Tolna megyei nőt, aki tavaly októberben halálosan megsebesítette a szeretőjét.

A táblabíróság MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a 30 éves vádlott házassága alatt létesített kapcsolatot a sértettel. Rendszeresen italoztak, és "kisebb tettlegességig" fajuló veszekedések is előfordultak köztük.

2017. október 25-én a nő azután találkozott a sértettel, miután ismerősével ivott, majd a szerető a házában ezért felelősségre vonta őt.

A férfi a veszekedés alatt egy kést is felvett, aztán le is tette, de a nő megragadta azt és nagy erővel mellkason szúrta a férfit. A vérző sértettet magára hagyta majd elment, a férfi 10-20 perccel később meghalt.

A vádlott az elsőfokú bíróság tárgyalásán beismerő vallomást tett, amelyet a bíróság elfogadott. A Szekszárdi Törvényszék a tavaly szeptemberben a vádlottat emberölés miatt mondta ki bűnösnek, ezért 9 év börtönre ítélte. A határozat ellen a vádlott és védője a büntetés enyhítésért fellebbezett.

A Pécsi Ítélőtábla egyúttal közölte azt is, hogy a beismerésére figyelemmel a tényállás megalapozottságát nem vizsgálta a másodfokú eljárás. A felülbírálat tárgyát kizárólag a kiszabott büntetés képezte, annak mértékét azonban szükségesnek és elégségesnek is találták, így az jogerőre emelkedett - írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.