Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2021. Július 06. 08:24, kedd | Helyi

Kitüntették dr. Révész Ottót

Kitüntették dr. Révész Ottót

Június 29-én adták át a Pécsi Egyházmegye kitüntetéseit, mely hagyományosan Szent Péter és Szent Pál ünnepéhez kapcsolódik.

Ez a díj olyan plébániai munkatársak elismerésére szolgál, akik hosszú időn keresztül a közösség megelégedésére végezték szolgálatukat. A plébános atyák jelölései révén idén a kitüntetettek között volt Dr. Révész Ottó a Tamási Plébániáról. Az ünnepi szentmise után szeretetvendégségre került sor a Püspökség kocsiszínében és kertjében. Dr. Révész Ottó, ahogy a laudációjában elhangzott, keresztény családba nevelkedett, életét és gondolkodását a felebaráti szeretet, türelem, jóság, becsület határozta meg. Munkája mellett aktív szerepet vállalt a környezetében élő nehéz sorsú felebarátok megsegítésében. Több mint 20 éven át volt tagja a plébániai képviselőtestületnek, fontos szerepet töltött be a közösség javainak kezelésében. Bölcs gondolkodású, szerény és kiegyensúlyozott személyisége nagyban segítette a testület munkáját. A Házas Hétvége csoport és a Keresztény Értelmiségi közösség aktív tagja. A mindenkori plébános mellett állva családjával minden programon részt vesz, ahol szükséges tevékenyen segítséget nyújt. A Tamásiban található Rozália kápolna felújításánál is a fő támogatók között volt. Családi élete sokak számára példamutató, feleségével a helyi katolikus közösséget erősítik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.