Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Október 30. 07:36, péntek | Helyi

Kitüntették Varga Istvánt

Kitüntették Varga Istvánt

Hosszú évek óta oktatja a Tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium diákjait, idén Tamási Város Érdemes Pedagógusa lett.

Gyermekéveit Tengelicen töltötte és ott végezte általános iskolai tanulmányait is. A jó tanuló útja innen egyenesen a bonyhádi Petőfi Sándor Gimnáziumba vezetett, ahol 1972-ben kitűnő érettségi vizsgát tett, bizonyítva kivételes tanulmányi képességeit. Középiskolás tanulmányai során jelentkezett életében az az elhatározás, hogy ő is az oktatás területén képzeli el pályája folytatását. Az elhatározást tett követte és jelentkezett a szegedi József Attila Tudományegyetem matematika-fizika szakára, ahová sikeresen felvételizett.
Felsőfokú tanulmányai idején házasságot kötött és még ez alatt az idő alatt megszületett legidősebb gyermeke, Gábor. Egyetemi tanulmányainak utolsó évét levelező hallgatóként végezte, közben a tamási Béri Balogh Ádám Gimnáziumban dolgozott kollégiumi nevelőtanárként, majd ez alatt az idő alatt szerezte meg középiskolai tanári oklevelét.
Tanulás iránti vágya végigkísérte pedagógusi pályafutását. Mind újabb és újabb célkitűzésre sarkallva. Az akkori személyi igényekhez alkalmazkodva az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Természettudományi Karán megszerezte az okleveles technikatanári végzettséget is. Iskolájának diákjait is lehetősége szerint segítette. Többször vállalt osztályfőnöki tevékenységet mind a nappali, mind pedig a levelező oktatásban. Diákjaival és kollégáival egyaránt jó kapcsolatban van, gyakran fordulnak hozzá tanácsért, útmutatásért, mint pedagógushoz, kollégához egyaránt.
Pályafutása során az érettségi vizsgáknak is aktív résztvevője volt. Hogy ezt a tevékenységét is minél magasabb szinten végezhesse, ehhez kapcsolódó szakirányú képzésen vett részt. Ennek jegyében végezte el a „Valószínűség és statisztika az érettségin” című továbbképzést. Az iskolákban jelentkező problémák kezelését mindig szívügyének tekintette. Elvégezte a ”Konfliktuskezelés a közoktatási intézményekben” című továbbképzést, majd a kor technikai vívmányaihoz igazodva pedagógus továbbképzési program keretén belül elsajátította az „Interaktív tábla használata a gyakorlatban” című továbbképzés által közvetített ismeretanyagot. Varga tanár úr magánéletben is példás pályát futott be. Feleségével jelenleg is a Tamási Béri Balogh Ádám Gimnázium megbecsült tanára. Gyermekei mindhárman diplomát szereztek. Közülük leánya, Szélesné Varga Magdolna édesapja nyomdokain oktatja a gimnázium diákjait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.