Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Szeptember 23. 13:16, szerda | Helyi

Koronglövész EB-n járt egy csapatnyi tamási

Koronglövész EB-n járt egy csapatnyi tamási

Varga Ákos, Varga Bence és Schmidt Balázs alkotta azt a csapatot Esztergomban, mely a koronglövész EB-n a második helyen végzett a megyék közötti megmérettetésen. Varga Ákos egyéniben a nyolcadik helyet szerezte meg.

A Helice Európa Bajnokságot az esztergomi Id. Rubik Ernő repülőtéren rendezték meg augusztus 15-16-án. Tamásiból hárman vágtak neki a megmérettetésnek: Varga Ákos, Varga Bence és Schmidt Balázs. Tették mindezt úgy, hogy ilyen korongra még soha nem lőttek, sőt, nem is nagyon láttak hasonlót. – A vadászat nekem több mint hobbi, emiatt kezdtem el érdeklődni a koronglövészet iránt is - mesélte Varga Ákos. – Az iregszemcsei Varga András skeet koronglövészetben Európa Bajnok, tőle tanultam az alapokat, sokat segített, szinte mindent tőle tudok. Fiammal, Bencével együtt jártunk vele Soponyára gyakorolni, majd én is kipróbáltam magam egy-egy kisebb versenyen. A mostani, esztergomi EB-n a Tolna Megyei Vadászkamara három versenyző nevezési díját állta, úgy gondoltuk, belevágunk. Négynapos verseny volt, csütörtökön és pénteken kisebb versenyek voltak, míg szombaton és vasárnap maga az EB. Nagyon profin szervezték meg, sokat kellett sétálni a pályák között, egy terepen csak 2-3 korongot kellett lőni. Sosem láttunk még ilyen korongot – mondta nevetve. - Egy pályán mindössze egyetlen lőállás volt, és öt gép, tőlük 25 méterre egy egy méter magas kerítés, azon kívülre nem eshetett a szétlőtt korong. Ez egyébként két részből állt, ha csak a narancssárga peremét találtuk el, az nem volt elég: ki kellett, hogy essen belőle a fehér rész, ami találatnak számított. A gépek függőlegesen és vízszintesen egyaránt mozogtak, és természetesen az sem volt látható előtte, hogy melyik adja a korongot, bármelyikből érkezhetett, laposan, magasan, bárhogyan… nagyon nehéz volt koncentrálni! A kis versenyeken nagyon rosszul teljesítettem, 12-ből 7-et lőttem meg az első napon, a második napon 20 korongos verseny volt, ott 11-et sikerült, míg az EB-re belejöttem, hiszen az első nap 20 korongból 19 találatom lett. Végig nagyon izgultam, az utolsó napon rontottam is emiatt kettőt, amelyeket ha nem hibázok el, akkor odaérek az első helyre. Szerencsére magyar srác nyerte meg az EB-t, én a 8. lettem a 75-ből, ám ebbe minden kategória bele van számolva. Tetszett az egész, így meg is beszéltük a fiammal, Bencével, hogy ha szeretné ezt ő is komolyabban csinálni, akkor biztosan indulunk mi még közösen versenyen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.