Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Április 01. 16:08, szerda | Életmód
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Körülbelül minden ötödik ember 65 év feletti Magyarországon

Körülbelül minden ötödik ember 65 év feletti Magyarországon

Körülbelül minden 5. ember 65 év feletti Magyarországon - mondta Kovács Marcell, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) főosztályvezetője szerda reggel a Kossuth rádió Jó Reggelt, Magyarország című műsorában.

A főosztályvezető kifejtette, Magyarországon - ahogy a modern társadalmakban általában - sok az idős ember: 1 millió 900 ezer 65 évnél idősebb él az országban. A 80 év felettiek száma pedig meghaladja a 400 ezret - tette hozzá.

Budapesten különösen magas az idősek aránya, de hasonló a helyzet Nógrád, Békés és Baranya megyében, illetve a Balaton körül.

A magyar társadalom - fűzte hozzá Kovács Marcell - ebből a szempontból nem számít kiugrónak, sőt az idősek arányát tekintve az európai átlag alatt van. Bizonyos országokban - mint Görögországban, Olaszországban, Németországban és Portugáliában - akár 20 százalék feletti ez az arány. Ugyanakkor ezekben az országokban az is jellemző, hogy az idősek magasabb életkort élnek meg, mint Magyarországon.

Címkék: 65, idős

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Életmód

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Életmód

Ferencz Orsolya: az űrtechnológia fontos sarokköve a világgazdaságnak

Az űrtechnológia fontos sarokköve annak, hogy a világgazdaság üzemelni és fejlődni tudjon - mondta Ferencz Orsolya az eddigi legnagyobb magyar repülő űreszköz, a Thermal Guard Assembly (TGA) pénteki bemutatóján Miskolcon.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Életmód

Bodrogi 90 - Gálaműsorral köszöntik a Kossuth-díjas színészt