Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Április 24. 11:50, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Köszönési rekordkísérletre készülnek Nyíregyházán

Köszönési rekordkísérletre készülnek Nyíregyházán

Köszönési rekordkísérletre készülnek Nyíregyházán, ahol egymás üdvözléséért köszönőtallér elnevezésű fizetőeszközt is kapnak a helyiek a Helló Nyíregyháza! elnevezésű rendezvényen pénteken.

Parillák Gabriella, a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely polgármesteri hivatalának sajtófőnöke elmondta az MTI-nek szerdán, hogy a tavalyi hasonló rendezvényen mintegy nyolcezer ember vett részt, és szeretnék, ha most ennél jóval többen köszöntenék egymást az utcán és új rekord születne.
A köszönéseket a városháza előtti Kossuth Lajos téren folyamatosan számlálják is, amit az üdvözlést vállaló járókelők is figyelemmel kísérhetnek. A köszönésért cserében ajándék is jár annak, aki regisztrál a Helló kapunál. Az egy napra bevezetett köszönőtallért mindenki megkapja, aki üdvözli járókelőtársát, akit akár ismer, akár nem. A fizetőeszközzel vásárolni is lehet: ajándékra, játékokra, virágmagra, édességre lehet költeni, vagy emlékfotózásra vehető igénybe a helyszínen. Aki köszönőtallér-kuponfüzetért regisztrál a rekordkísérleten, sorsoláson vesz részt és különböző ajándékokat nyerhet.
A Helló Nyíregyháza! elnevezésű rendezvényen - amellyel a szervezők hirdetni szeretnék a szabolcsi megyeszékhely vendégszerető, barátságos arculatát - egész napos program várja a helyieket, illetve a 120 ezres nagyvárosba látogatókat. Délelőtt 9.30 órától különböző játékokat, sportvetélkedőket rendeznek a legkisebbeknek, s lesz rendőrségi és tűzoltósági bemutató, óránként cukorágyúlövés, valamint civil kultúrpiacot szerveznek, és gyermekműsorral lép fel a Dió Trió Együttes.
Délután gólyalábasok, a Gombóc Együttes, a nemzetközi hírű helyi 4 For Dance Tánccsoport szórakoztatja a köszönőket, 18.15 órától pedig No Techno Country Band lép színpadra. A zenekedvelők ezután 19.00 órától a Magna Cum Laude koncertjén szórakozhatnak majd a nyíregyházi Kossuth téren, pénteken.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során