Városlista
2021. szeptember 26, vasárnap - Jusztina

Hírek

2011. Augusztus 19. 07:25, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Közérdekű keresetet indíthatnak a devizahitelesek

Közérdekű keresetet indíthatnak a devizahitelesek

Ha bizonyítható, hogy többek érdekei is sérültek, akkor mások mellet az ügyészség és a fogyasztóvédők is pert indíthatnak úgynevezett közérdekű keresettel.

Réti László, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke a Kossuth Rádiónak elmondta, szerinte a devizahitelesek ügyében szóba kerülhet ez a megoldás.

Réti László kifejtette, hogy közérdekű keresetre úgynevezett fogyasztói szerződések esetében van lehetőség, ilyennek minősül a magánszemélyek bankkal kötött megállapodása.

Hozzátette: nem kizárt, hogy devizahitelesek indítsanak pert, ha konkrét ügyben érintett felperesek összefognak és együtt kezdeményezik azt. "Az én javaslatom az volt, hogy az adósok ne ezt tegyék, illetve ne kelljen ezt tenniük, hanem az erre jogosított szervek, aki lehet ügyész, miniszter vagy fogyasztói érdekek képviseletét ellátó szervezet előzze meg ezeket a tömeges, egyéni perléseket." - tette hozzá.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: hitel

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 26. 15:08, vasárnap | Belföld

Babakocsit toló nőt akart kirabolni a fiú

Azonosították a rendőrök azt a 16 éves fiút, aki a gyanú szerint egy babakocsit toló asszonytól akarta elrabolni a táskáját, sikertelenül. Rablás bűntette kísérlete miatt vették őrizetbe.

2021. Szeptember 26. 14:05, vasárnap | Belföld

Még 400 ezer 60 év feletti nem olttatta be magát

Még 400 ezer 60 évnél idősebb ember nem olttatta be magát Magyarországon, pedig a koronavírus ellen beoltottak sokkal kisebb eséllyel betegednek meg, illetve sokkal enyhébbek a tüneteik

2021. Szeptember 26. 13:00, vasárnap | Belföld

Boltban tört-zúzott, nőt bántalmazott

A pásztói rendőrök őrizetbe vették a 31 éves férfit.

2021. Szeptember 26. 10:02, vasárnap | Belföld

Évi csúcsot döntött az egy nap alatt elfogott migránsok száma

Pénteken 750 embert fogtak el a magyar határ illegális átlépése miatt. Ez idén csúcsnak számít - emelte ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 csatorna szombat esti műsorában.