Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Május 16. 13:38, szerda | Helyi

Különleges koncertnek ad otthont a művelődési központ

Különleges koncertnek ad otthont a művelődési központ

Nemes ügy, különleges élmény, közös hang - zenei táborban gyűlnek össze a NEMZETI SZÍNKOTTÁS ZENEKAR tagjai.

Nemes ügy, különleges élmény, közös hang – május 17-én rendkívüli, kivételes programnak ad helyet a Tamási Művelődési Központ, zenei táborban gyűlnek össze náluk a NEMZETI SZÍNKOTTÁS ZENEKAR tagjai. A művészeti együttes a zene iránt fogékony értelmi fogyatékos emberek és segítőik országos társulata, melyet az örömzenélés és együtt zenélés vágya hozott létre 15 évvel ezelőtt. S hogy miért színkottás? Mert ez esetben a többségi kottanyelvet le kell fordítani a színek világára, ahol egy-egy szín jelöli az adott hangot. Az ország számos pontjáról érkező mintegy 50 sérült zenész a tábor végén koncertet ad, méghozzá az elismert szaxofonművésszel, ST. MARTINnal együtt lépnek színpadra, akinek dalai és feldolgozásai összetéveszthetetlenek, egyénisége, érzelmi világa egyedi minden muzsikájában. A különleges zenei formációt a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület hívta életre, mely szervezet igyekszik felkarolni és meghonosítani olyan új kezdeményezéseket, melyek az értelmi fogyatékosok művészeti tevékenységének minél szélesebb körű megismertetését szolgálják. A Tamási Művelődési Központban megtartandó koncerten a Nemzeti Színkottás Zenekar tagjaiként lépnek színpadra a regölyi Margaréta Otthon lakói, akik kezdetektől részt vesznek a zenei munkában. Nem véletlen, hogy az egyesület a koncert bevételével a Tolna Megyei Integrált Szociális Intézmény regölyi Margaréta Otthon lakóinak művészeti tevékenységét támogatja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!