Városlista
2020. július 9, csütörtök - Lukrécia

Hírek

2012. Március 20. 07:19, kedd | Sport
Forrás: Felix Promotion Kft.

Kusturica pályáján lett dobogós Farkas Norbert

Kusturica pályáján lett dobogós Farkas Norbert

Megszerezte első dobogóját felnőtt nemzetközi versenyen Farkas Norbert, aki a Mokra Gora-i óriás-műlesiklásban végzett a második helyen.

Farkas Norbert a kéztörése, illetve az azzal járó műtét után túljutott az első versenyein, a szerbiai Mokra Gorában két-két szlalom- és óriásműlesikló-futamot teljesített.

„A szlalomokkal kezdődött a hétvége, és azért kicsit aggódtam előtte. Az edzéseken nem tudtam normális meneteket produkálni, mert képtelen voltam úgy megfogni a botot, hogy ne üssön meg utána a kapu. Végül egy guriga szigetelőszalaggal hozzáerősítettük a botot a kezemhez. Az első nap 62 FIS-pontnak megfelelően teljesítettem, elégedettek voltunk ezzel, és az edzőmmel úgy döntöttünk, másnap is indulhatok. Másodjára még jobban sikerült minden, ötödik lettem, 52 pontnak megfelelő produkcióval, ami az eddigi második legjobb eredményem. Javítottam az átlagomon, úgyhogy maximálisan elégedett voltam” – mondta Farkas Norbert.

A fiatal sízőnek a pálya is különleges élményt jelentett, elvégre a terep a világhírű filmrendező, Emir Kusturica tulajdonában van, aki érezhető műgonddal viseltetik a birtok iránt.

Az óriás-műlesiklásban aztán Norbi még a szlalomot is felülmúlta, hiszen a felnőttek között nemzetközi versenyen először lett dobogós, miután 61 FIS-pontnak megfelelő teljesítménnyel a második időt száguldotta. „Az ifjúsági világbajnokságon voltam legutóbb dobogós, de akkor úgy, hogy kivettek bennünket a juniorok közül. Akkor nem az egész mezőnyt figyelembe véve állhattam fel a pódiumra, most viszont mindenkit nézve a második idő volt az enyém” – lelkendezett a Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő Farkas.

Az ezüstöt aztán a második viadalon majdnem arany követte. Norbi az első futam után harmadik volt, a második kanyarban egy kapuval a vége előtt rontott, így kizárták. Azért végigment a pályán, és ideje jobb volt, mint a viadalt végül megnyerő versenytársáé.

„Az óriásban szinte nem is zavart a kezem, csak a rajtolásnál hátráltatott egy keveset. A szlalomra ez nem igaz, ott olyan szorosan a bothoz volt kötve a kezem, hogy véraláfutásos lett. Az itteni tapasztalatok azt mondatják, a korosztályos világbajnokságon nem tudtam volna normális futamot menni, 120-as rajtszámmal egy kádas, nehéz pályán esélytelen lettem volna” – így a már a felnőtt magyar bajnokságra készülő Farkas Norbert.

Felix Promotion Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 08. 07:01, szerda | Sport

Apa és fia egy raliautóban

Két év kihagyás után jó volt újra látni Vadkutyát azaz Nedecki Lászlót az Integra Group Rally-n. Tette ezt egyszem fiával a kisvadkutyával ifj. Nedecki Lackóval.

2020. Július 03. 08:07, péntek | Sport

Kiderült, hogy ki a legértékesebb magyar sportoló - TOPLISTA

A Forbes magazin magyar kiadásának felmérése alapján továbbra is, immár hatodik éve a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló.

2020. Június 27. 05:00, szombat | Sport

Rally: Az első gyorsot behúztuk

Az első gyorsot megnyerték Dudás Gergőék, aztán sokáig harmadik helyen voltak.

2020. Június 26. 06:07, péntek | Sport

Csomós Mixi: A rajt előtt aláírtuk volna a végeredményt

Az East Motorsport Kft párosa, Csomós Mixi és Nagy Attila már az első idei tesztversenyén letette a névjegyét a kemény R5-ös mezőnyben.