Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Március 19. 10:24, kedd | Helyi
Forrás: NFH

Laboratóriumi Nyílt Nap

Laboratóriumi Nyílt Nap

A Fogyasztók Világnapja alkalmából 2013. március 12-én harmadik alkalommal került megrendezésre a Laboratóriumi Nyílt Nap Tamásiban a Vályi Péter Szakképző Iskolában.

Harmadik alkalommal rendezték meg a Szent László Szakképző Iskola TISZK, a Tolna Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége, és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) közös szervezésében a Laboratóriumi Nyílt Napot Tamásiban, a Vályi Péter Szakképző Iskolában.

Az oktatási intézmény, mint örökös ÖKOiskola, nagy hangsúlyt helyez arra, hogy tanulóit a tananyagot támogató, azon túl nyúló hasznos ismeretekhez juttassa, különböző rendezvényeknek helyt adva.
A 2013. március 12-én 10-14 óráig tartó fogyasztóvédelmi rendezvény célja a szervezők együttműködése alapján, a fiatalok tudatos vásárlóvá válásának elősegítése volt.
A rendezvényen az NFH két laboratóriuma – a mechanikai és villamos, valamint az élelmiszer és vegyipari – mutatta be tevékenységét, a vizsgálati módszereket, valamint néhány forgalomból kivont veszélyes terméket. Az NFH laboratóriumainak munkatársai készségesen válaszoltak a bemutatott veszélyes termékekkel kapcsolatos kérdésekre, valamint kérésre a látogatók által hozott napszemüvegek és bizsuk, karórák biztonságossági vizsgálatát is elvégezték.

A rendezvény nem csak a középiskolás korosztályt szólította meg, hiszen az NFH internetes felületén az „OKOSKOSAR” már a kisiskolásokat is, ha játékosan is, de felvezeti a tudatos vásárlóvá válás útjára. A közeli általános iskolából folyamatosan érkeztek alsó tagozatos osztályok, akiknek a felügyelőség munkatársa, Takács Zoltán felügyelő három laptopon és egy kivetítőn mutatta be az „OKOSKOSAR” érdekes és játékos felületét PICI LILI-vel és társaival. A 7-10 éves gyerekek nagy érdeklődéssel szívták magukba a sok új, és hasznos információt.
A középiskolás diákok részére is rendelkezésre állt két laptop, amelyen a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság - www.nfh.hu - internetes oldalával ismerkedhettek meg. A szervezők remélik, hogy ezután már az egyéb közösségi oldalak mellett néha a fogyasztóvédelmi ismereteket napi frissítéssel közlő internetes felületre is eljutnak a diákok.
Összességében egy igen színes, és nagyszámú - 250-300 fő - érdeklődőt magába foglaló rendezvényen túl, már a folytatást tervezik a szervezők.
A felügyelőség munkatársai Tolna megye többi városába, az ott lévő szakközépiskolákba is szeretné elvinni a tudatos vásárlóvá válás ismereteit!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.