Városlista
2019. november 12, kedd - Jónás, Renátó

Hírek

2019. Május 17. 12:59, péntek | Helyi

Látványosan halad a tamási ökoturisztikai fejlesztés

Látványosan halad a tamási ökoturisztikai fejlesztés

Az érdeklődők elsőként május 18-án tájékozódhatnak személyesen is a projektről – és több minden másról is.

Hétről hétre szembetűnik az előrelépés abban a csaknem félmilliárd forintos beruházásban, amely Tamási természeti értékeire, területeire irányul, az idegenforgalom fellendítését célozza és a helyi értékek megőrzését is elősegíti.

Az attrakció egyik helyszíne a Fenyvesben található, elavult műszaki állapotú kilátó. A létesítményt a projekt keretében felújítják, s a régi vasszerkezetét faburkolat váltja fel, amely jól illeszkedik az erdei környezetbe. A munkálatok már célegyenesbe értek: az objektum hamarosan elkészül, május végétől fogadhatja is a látogatókat. A kilátó népszerűségét azután csak tovább fokozhatja az, hogy a mellette található parkos területen családbarát eszközök (hinták, fedett pihenőhelyek stb.) kapnak helyet.

Jól halad a projekt két másik elemének kialakítása is. Az egyik a miklósvári parkerdőben épülő új objektum, a tamási ökoturisztikai látogatóközpont, amelynek mostanra már állnak az alapjai. Ez a beruházás az év végén ér véget, s a kétszintes létesítményben interaktív kiállítás mesél majd a település történelmi múltjáról, valamint a térség növény- és állatvilágáról. A látogatóközpontba jegyeket pedig addigra a termálfürdő melletti új túrapontban is vásárolhatunk. Annak immár állnak a falai, s miután elkészült, a belépőárusításon túl több más feladata is lesz: amellett, hogy információval látja el a városba látogató turistákat, tájékoztat az attrakció területén működő pecsételős rendszerről, továbbá vendéglátóipari szolgáltatásokat is végez majd.

Az ökoturisztikai projekt keretében mindemellett még egy túrautat is kialakítanak, amelyet a túraponttól a kilátóig, majd onnan tovább a látogatóközpontig túraút-kijelöléssel egészítenek ki. – Fontos előrelépésként értékelem, hogy az ökoturisztikai fejlesztés révén immár nem csupán a termálfürdőnk jelent majd számottevő idegenforgalmi vonzerőt – mondja Porga Ferenc polgármester. – Bővül a kínálatunk, amitől megalapozottan remélhetjük, hogy a kereslet is növekszik: még több turista látogat majd a városunkba és környékére, s ráadásul nem csak egy-egy napra, hanem hosszabb időre is.

Az érdeklődők elsőként május 18-án tájékozódhatnak személyesen is a projektről – és több minden másról is. Aznap 10 órakor a régi buszforduló helyszínéről, az épülő látogatóközpont melletti ösvénytől Tavaszi túra indul, melyre a szervezők szeretettel várják a természet- s programkedvelőket. A túra keretében a résztvevők ismeretterjesztő előadást hallgathatnak a parkerdő történetéről, növény- és állatvilágáról, megtekinthetik a készülő látogatóközpontot, melyről személyesen Széles András alpolgármester fog tájékoztatót tartani, majd a vadasparkon keresztül elsétálhatnak egészen a kilátóig. A túra során trófeabemutatóra is sor kerül, végül pedig a program kézműves foglalkozással zárul, ahol aki akar, az kézműves kaspóba gyógynövényt ültethet.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 11. 10:50, hétfő | Helyi

Folytatódnak az ellenőrzések Tolna megyében

A héten Tamásiban is ellenőrzik a ruha- és ajándékárusokat.

2019. November 11. 10:43, hétfő | Helyi

Kazánházban keletkezett tűz Pincehelyen

A kiérkező tamási és simontornyai egység teljes légzésvédelem mellett eloltotta a tüzet.

2019. November 06. 14:32, szerda | Helyi

Lenyűgöző, megrázó olvasmányt mutattak be

Könyvbemutatót tartott dr. Cey-Bert Róbert Gyula A Székely Hadosztály című új regényéről a simontornyai várban.

2019. November 06. 14:29, szerda | Helyi

Csaknem a duplájával közlekedett az audis

A halálútnak is nevezett 631-es úton annak ellenére hajtott majdnem a megengedett sebesség duplájával, hogy az útszakaszon az elmúlt hónapban hárman vesztették életüket.