Városlista
2019. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2019. Május 17. 12:59, péntek | Helyi

Látványosan halad a tamási ökoturisztikai fejlesztés

Látványosan halad a tamási ökoturisztikai fejlesztés

Az érdeklődők elsőként május 18-án tájékozódhatnak személyesen is a projektről – és több minden másról is.

Hétről hétre szembetűnik az előrelépés abban a csaknem félmilliárd forintos beruházásban, amely Tamási természeti értékeire, területeire irányul, az idegenforgalom fellendítését célozza és a helyi értékek megőrzését is elősegíti.

Az attrakció egyik helyszíne a Fenyvesben található, elavult műszaki állapotú kilátó. A létesítményt a projekt keretében felújítják, s a régi vasszerkezetét faburkolat váltja fel, amely jól illeszkedik az erdei környezetbe. A munkálatok már célegyenesbe értek: az objektum hamarosan elkészül, május végétől fogadhatja is a látogatókat. A kilátó népszerűségét azután csak tovább fokozhatja az, hogy a mellette található parkos területen családbarát eszközök (hinták, fedett pihenőhelyek stb.) kapnak helyet.

Jól halad a projekt két másik elemének kialakítása is. Az egyik a miklósvári parkerdőben épülő új objektum, a tamási ökoturisztikai látogatóközpont, amelynek mostanra már állnak az alapjai. Ez a beruházás az év végén ér véget, s a kétszintes létesítményben interaktív kiállítás mesél majd a település történelmi múltjáról, valamint a térség növény- és állatvilágáról. A látogatóközpontba jegyeket pedig addigra a termálfürdő melletti új túrapontban is vásárolhatunk. Annak immár állnak a falai, s miután elkészült, a belépőárusításon túl több más feladata is lesz: amellett, hogy információval látja el a városba látogató turistákat, tájékoztat az attrakció területén működő pecsételős rendszerről, továbbá vendéglátóipari szolgáltatásokat is végez majd.

Az ökoturisztikai projekt keretében mindemellett még egy túrautat is kialakítanak, amelyet a túraponttól a kilátóig, majd onnan tovább a látogatóközpontig túraút-kijelöléssel egészítenek ki. – Fontos előrelépésként értékelem, hogy az ökoturisztikai fejlesztés révén immár nem csupán a termálfürdőnk jelent majd számottevő idegenforgalmi vonzerőt – mondja Porga Ferenc polgármester. – Bővül a kínálatunk, amitől megalapozottan remélhetjük, hogy a kereslet is növekszik: még több turista látogat majd a városunkba és környékére, s ráadásul nem csak egy-egy napra, hanem hosszabb időre is.

Az érdeklődők elsőként május 18-án tájékozódhatnak személyesen is a projektről – és több minden másról is. Aznap 10 órakor a régi buszforduló helyszínéről, az épülő látogatóközpont melletti ösvénytől Tavaszi túra indul, melyre a szervezők szeretettel várják a természet- s programkedvelőket. A túra keretében a résztvevők ismeretterjesztő előadást hallgathatnak a parkerdő történetéről, növény- és állatvilágáról, megtekinthetik a készülő látogatóközpontot, melyről személyesen Széles András alpolgármester fog tájékoztatót tartani, majd a vadasparkon keresztül elsétálhatnak egészen a kilátóig. A túra során trófeabemutatóra is sor kerül, végül pedig a program kézműves foglalkozással zárul, ahol aki akar, az kézműves kaspóba gyógynövényt ültethet.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 17. 12:00, szerda | Helyi

Már német nyelvből is tehető nyelvvizsga a gimnáziumban

Októberben szervezik az első vizsgát, melyre várják a jelentkezőket.

2019. Július 17. 10:00, szerda | Helyi

Dörgicse – Szentantalfa a tamási természetjárók hétvégi úti célja

A csoport a Balaton-felvidék egyik legszebb fekvésű településére, Dörgicsére utazik július 20-án.

2019. Július 17. 06:00, szerda | Helyi

Regölyben járt az Ízőrzők stábja

A Duna Televízióban látható műsor a régi magyar konyha hagyományos ízeit kutatja fel.

2019. Július 16. 12:00, kedd | Helyi

Egy hónapig tárgyalási szünet lesz a bíróságokon

A Bonyhádi, a Dombóvári, a Paksi és a Tamási Járásbíróságon, a Szekszárdi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon az ügyfélsegítő nap szünetel.