Városlista
2020. június 2, kedd - Anita, Kármen

Hírek

2020. Április 14. 16:51, kedd | PR
Forrás: Arrabonamédia

Legyen kikapcsolódás a fűnyírás! Válassza ki a legalkalmasabb fűnyírót!

Legyen kikapcsolódás a fűnyírás! Válassza ki a legalkalmasabb fűnyírót!

Minden háztartás - amely kisebb, nagyobb kerttel vagy telekkel rendelkezik, esteleg társasházban közös udvarral - nélkülözhetetlen eszköze a fűnyíró.

A tavasz eljövetelével és a fák virágzásával párhuzamosan a fű növekedése is megindul. Azonban ahhoz, hogy a jó idővel járó tevékenységeket, mint a kerti grillezést, sütögetést, a gyerekekkel vagy a kutyával való játékot jobban kiélvezhesse, karban kell tartania és gondoznia kertje gyepét.

A fűnyírásra sokunk megerőltető, fárasztó és unalmas tevékenységként gondol, amelyet muszáj elvégezni. Azonban egy megfelelően kiválasztott fűnyíró segítségével játék lehet a gyep gondozása.

A fűnyíró típusai a gyep jellegétől függően

A fűnyírónak különböző típusai ismertek, amelyek különböző céloknak felelnek meg. Ezeket a típusokat érdemes ismerni és megkülönböztetni egymástól, mivel csak így döntheti el, hogy melyik az ön számára legalkalmasabb. A dobos fűnyíró leginkább alkalmi kaszálásra és nagyon magas fű nyírására alkalmas kialakítása miatt. A szerkezet egy emelt dobból áll, amelyben kések találhatók. Ez a típus a gyep gyakori és precíz karbantartására nem alkalmas, leginkább rétek alkalmankénti gondozására szokták használni.

Az alternáló fűnyíró kasza sík terepen a leghatékonyabb. Vágási szélessége és kaszálásának minősége kiemelkedő, azonban nekünk kell utána a füvet összegyűjteni. Közepes és magasabb fű nyírására is egyaránt alkalmas, valamint nagyobb területeken is használható. Az orsós fűnyíró abban az esetben a legjobb választás, ha a fű precíz és pontos vágására van szükség. Mindezen felül létezik az úgynevezett rotációs fűnyíró, amely hazánkban a legnépszerűbb típusnak számít, mivel mind otthoni kertje, mind nyaralója nagyobb telkének a karbantartására egyaránt képes.

Meghajtás szerinti csoportosítás

Meghajtása alapján is több típust különböztethetünk meg, amely nem csak a preferenciától, hanem a gondozásra szoruló terület nagyságától és a szükséges teljesítménytől is függ. A benzines motorral rendelkező fűnyíró nagy teljesítménnyel bír, amelynek köszönhetően nehezebb terepen is kiválóan működik, valamint elbír a magasabb fűvel is. Azonban súlya és ára egyaránt magasabb. Az elektromos motorral rendelkező gépezetek kisebb és akadályokkal, gyümölcsfákkal teli területre a legideálisabbak. Ára és súlya is alacsonyabb benzines társával szemben, így könnyen manőverezhető, azonban teljesítményben elmarad.

Harmadik típusa az akkumulátoros motor, amely mozgásában szabad - akárcsak a benzines - és irányíthatóságában is egyszerű - ahogyan az elektromos. Azonban hatékonyságban elmarad mindkét társától. Teljesítménye alacsony, így könnyű és kisebb terephez ajánlatos. Amennyiben szeretne többet megtudni az ön számára legideálisabb fűnyíró jellegzetességeiről, akkor keresse fel a BestMarkt weboldalát.

Címkék: bestmarkt, fűnyíró

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 18. 09:36, hétfő | PR

Templomot épített a Jánosik Kft.

Görögkatolikus templomot épített Mezőkövesden a Jánosik és Társai Kft. A zöldmezős beruházást, az alapoktól kezdve kulcsrakész állapotig a cég végezte.

2020. Április 07. 17:24, kedd | PR

Hogyan ne etessük a szúnyogokat, ha végre megjön a jó idő?

Melegszik az idő, végre lehet majd megint nyitott ablaknál aludni – egészen addig, míg az idei első szúnyog garnitúra ki nem fejlődik. Mit tehetünk, ha nem akarunk az étlapra kerülni minden éjszaka?

2020. Április 03. 05:00, péntek | PR

Tölts több időt a kertedben! - Online minden eszköz beszerezhető hozzá!

Gyönyörű zöld gyepet szeretnél a kertben? Megigazítanád a sövényt? Kivágnál egy-két fát? Tavasszal nagyon sok munkát találunk a kertünkben, melyhez a megfelelő kertigépek elengedhetetlenek.

2020. Március 17. 11:22, kedd | PR

Interaktív játékok - Ideje másképp gondolni rájuk!

A digitális kor beköszöntével a játékipar is óriási fejlődésen ment keresztül, megjelentek az interaktív játékok, amelyek a játékélményen túl újabb remek eszközei a gyermekek fejlesztésének.