Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2018. Október 15. 08:30, hétfő | Helyi
Forrás: fotó: erdmost.hu

Lehet még kérni a házhoz menő lomtalanítást október 31-ig

Lehet még kérni a házhoz menő lomtalanítást október 31-ig

A szolgáltatást minden év március 15. és október 15. közötti időszakban lehet igénybe venni, azonban az idei évben az október 31-ig beérkezett kérelmeket még fogadja a szolgáltató.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Tamásiban a hulladékszállítást végző Vertikál-Alisca Terra Konzorcium a háztartásoknál keletkezett lomok elszállítását - a korábbi gyakorlattal ellentétben - nem előre meghirdetett időpontban végzi, hanem az ingatlantulajdonos bejelentése alapján. Ez azt jelenti, hogy nincs egységes gyűjtés, hanem a szolgáltatónál kell jelezni, ha valaki igényt tart a lomok elszállítására. A szolgáltatást minden év március 15. és október 15. közötti időszakban lehet igénybe venni, azonban az idei évben október 31-ig beérkezett kérelmeket még fogadja a szolgáltató. Fontos tudni, hogy a házhoz menő lomtalanítást csak az a közszolgáltatásban nyilvántartott ingatlanhasználó veheti igénybe félévente egy alkalommal, akinek nincs díjhátraléka. A háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladék helyezhető ki maximum 3m3-ig. pl.: kiselejtezett bútorok, ágybetétek, szőnyegek, kerti bútorok, ruhák bezsákolva. Nem helyezhető ki: építési törmelék, elektromos, elektronikai hulladék, veszélyes hulladék, gumiabroncs, akkumulátort, festékes doboz, szigetelő anyag, pala, állati tetem, zöldhulladék, szelektíven gyűjtött hulladék vagy kommunális hulladék. Az előre egyeztetett szállítási napon reggel 6 óráig szükséges kihelyezni a lom hulladékot, a lomtalanítás időpontjában pedig a megrendelőnek vagy hozzátartozójának otthon kell tartózkodnia, és a szolgáltatás elvégzését aláírásával kell igazolnia. Igénybejelentő lap a helyi ügyfélszolgálati irodától kapható. További részletek a www.aliscaterra.hu oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 11:14, hétfő | Helyi

30 éve halt meg Würtz Ádám grafikus

Halálának 30. évfordulója alkalmából Tamásiban a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban emlékkiállítása nyílt május 11-én.

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.