Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Augusztus 24. 07:36, péntek | Helyi

Lépésről lépésre fejlődhetnek a vállalkozások

Lépésről lépésre fejlődhetnek a vállalkozások

A 6 milliárd forint keretösszeggel meghirdetett, központi munkahelyteremtő támogatás mellett megyei programra is pályázhatnak a mikro-, kis és közepes vállalkozások Tolnában

– jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján a Tolna megyei kormánymegbízott Szekszárdon. Horváth Kálmán elmondta: a Lépésről lépésre fejlődni elnevezésű, 80 millió forintos kerettel meghirdetett munkaerőpiaci programmal a kormányhivatal a kkv-k versenyképességének erősítéséhez kíván segítséget nyújtani. A vállalkozások munkahelyenként 2,5 millió forintos támogatást igényelhetnek, szeptember 14-ig lehet pályázni. Némedi Ágnes, a kormányhivatal társadalombiztosítási és foglalkoztatási főosztályának vezetőhelyettese ismertette: a Tolna megyei programra pályázó vállalkozásoknak 1-5 nyilvántartott álláskereső számára kell munkahelyet létesíteniük, legalább két évre. A kétmillió forintos, vissza nem térítendő alaptámogatás mellett a kedvezményezett – Tolna megyében a tamási és a dombóvári – járásban működő kkv-k munkahelyenként további 500 ezer forintos támogatást igényelhetnek. A programmal azokat a kkv-kat szeretnék megcélozni, amelyek a központi munkaerőpiaci támogatáshoz szükséges gazdasági adatokkal nem rendelkeznek, illetve kisebb léptékű beruházásokat szeretnének megvalósítani. A Lépésről lépésre program kezdő vállalkozásokat is tud támogatni, és további kedvezmény, hogy a két lezárt, pozitív pénzügyi évet maguk mögött tudó kkv-k 6 millió forintig ingatlanfedezet és bankgarancia nélkül is támogathatók. Horváth Kálmán kormánymegbízott beszámolt arról is, hogy a kormányhivatal június 29-én meghirdette az álláskeresők vállalkozóvá válását segítő pályázat második körét, amelynek határideje szeptember 7. A nyilvántartott álláskeresők változatlanul legfeljebb kétmillió forint tőkéhez juthatnak a vállalkozás indításához szükséges beruházások legfeljebb 80 százalékára. A május 14-én zárult első körben 8 álláskereső vállalkozóvá válását segítették összesen 15,5 millió forinttal. A nyertesek egyebek közt vendéglátással, fuvarszervezéssel, rekreációs szolgáltatással és gyümölcstermesztéssel foglalkoznak majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!