Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. December 14. 16:40, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Magyarok karácsonya Ópusztaszeren

Magyarok karácsonya Ópusztaszeren

Immár ötödik alkalommal szervezték meg a világ magyarságának közös, jelképes karácsonyi ünnepségét az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

A Rotunda épületében pénteken tartott ünnepségen közjogi és egyházi méltóságok fogalmazták meg a világ magyarságának szóló üzeneteiket a karácsony közeledtével. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke hangsúlyozta, ahhoz, hogy a 21. század atomizált társadalmának kihívásaira megfelelő választ tudjunk adni közösséghez kell tartoznunk. Közösséghez csak akkor lehet teljes szívvel tartozni, ha annak nem csak jelenét, jövőjét, hanem a múltját is ismerjük, elfogadjuk és tiszteljük. A kereszténydemokrata politikus szerint ez az a gyökér, amely nem engedi a fát kidőlni az évszázadok történelmi viharában sem. A parlament a kedvezményes honosításról szóló törvény elfogadásával megteremtette a nemzet közjogi egységét. Ez csak az első lépés, mert valódi, határokon átívelő nemzeti közösség akkor jöhet létre, ha azt szellemi és eszmei síkon is valamennyien megéljük – mondta Latorcai János. Tőkés László európai parlamenti képviselő kifejtette, nem elég európainak lenni. Az lehet igazán jó európai, aki jó magyar is egyben. A református lelkész kijelentette, nem törvény, hanem lelkület kérdése az összetartozás. A törvény, az országgyűlési döntés csak keret, ezt töltjük meg most is tartalommal. Ez a lelkület nem volt meg 2004. december 5-én, a népszavazáskor, mert az ateista, kommunista diktatúra kiölte az emberek szívéből - emlékeztetett beszédében Tőkés László.

Latorcai János, az Országgyűlés KDNP-s alelnöke beszél az összmagyarság ötödik alkalommal megrendezett közös karácsonyi ünnepségén, a Magyarok karácsonyán.

Címkék: Kultúra-ünnep

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk