Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Szeptember 18. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Magyarország az oktatásban is magas színvonalon teljesített a járvány alatt az OECD szerint

Magyarország az oktatásban is magas színvonalon teljesített a járvány alatt az OECD szerint

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szerint Magyarország az oktatásban is magas színvonalon teljesített a koronavírus-járvány alatt

- közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteken az MTI-vel.

Azt írták, hogy az OECD csütörtökön megjelent oktatási körképéből - amely idén májusig vizsgálja az egyes országok oktatási rendszereinek helyzetét és az előttük álló kihívásokat - kiderült, hogy Magyarország a világ legfejlettebb országaival azonos intézkedéseket hozott az oktatásban a járvány hatásainak mérsékléséért és a lemaradással veszélyeztetett tanulók támogatásáért. Ilyen volt a digitális eszközök és tartalmak biztosítása az oktatáshoz való hozzáférés támogatása céljából, valamint a sérülékeny tanulói csoportok számára biztosított, a felzárkózást segítő pedagógiai támogatás a jelenléti oktatásba történő visszatérés során - tették hozzá.

Ismertették: a jelentés alapján Magyarország azon országok közé tartozik, amelyek célzott támogatásokat nyújtottak az oktatás szereplőinek a járvány idején is, így például az állam folyamatosan biztosította az ingyenes, illetve kedvezményes gyermekétkeztetést, valamint többletjuttatást nyújtott a hátrányos helyzetű településeken dolgozó pedagógusoknak a lemorzsolódás megelőzéséért végzett munkájukért.

Kiemelték: a jelentés szerint Magyarországon kívül csak 18 ország biztosított célzott oltási programot a pedagógusoknak.

Az OECD a kiadványában megállapította, hogy a járvány miatt gyakorlatilag minden országban nőtt azoknak a 18-24 éves fiataloknak az aránya, akik sem oktatásban, sem képzésben, sem foglalkoztatásban nem vettek részt. Magyarországon azonban az OECD-átlaghoz képest ez lényegesen kisebb mértékű volt: míg ezen fiatalok aránya az OECD országaiban átlagosan 14,4 százalékról 16,1 százalékra nőtt, addig Magyarországon 14,5 százalékról csak 15 százalékra - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.