Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Május 28. 08:32, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Május 31-ig még lehet az adóból a sportot támogatni

Május 31-ig még lehet az adóból a sportot támogatni

Több mint 300 ezer cégtől várja hétfőig a társasági adóbevallást az adóhivatal, május 31-ig lehet még dönteni a sporttámogatásról is.

Nagy könnyebbség, hogy az összeg a 2021. július 1-től kezdődő sportévben is felhasználható - tájékoztatta az MTI-t Tállai András. A statisztikai adatok egyértelműen igazolják, hogy az adókedvezmény beváltotta a hozzá fűzött reményeket - húzta alá Tállai András.

2011 óta több mint négyszeresére nőtt az igazolt kézilabdások száma, míg 2011. január 1-én 24 ezer igazolt játékos volt, addig 2021-ben már több mint 104 ezer; 2010-hez képest, tíz év alatt 220 százalékkal nőtt a focisták száma is, így 2020-ban már 281 ezer igazolt labdarúgó volt - mondta.

Tállai András ismertette, hogy 2019-ben 8700 cég nyilatkozott a társasági adóbevallásában látványcsapatsport támogatásról.

Emlékeztetett, hogy május 31-ig kell benyújtani az adóhivatalhoz a társasági adóbevallást, de mivel a koronavírus-válságban nem lehet szigorú szankciókat társítani a határidő elmulasztásához, ezért a járvány miatt nincs mulasztási bírság, ha június 30-ig beérkezik az igazolási kérelemmel együtt a bevallás és a fizetendő adó is. Látványcsapatsport-támogatás esetén azonban fontos a május 31-ei határidő betartása. Az adóhivatal ugyanis akkor teljesíti a kedvezményezett szervezet részére az átutalást, ha a cég a bevallást határidőben nyújtja be, és az adót az esedékességig megfizeti.

Főszabály szerint az adót is eddig az időpontig kell megfizetni - nyomatékosította az államtitkár. Ha befizetés az eredeti esedékességig nem történik meg, akkor külön kérelem alapján az adóhivatal mégis átutalhatja a kedvezményezettnek az összeget, feltéve, hogy a befizetést a cég az esedékességet követő 15 napon belül pótolja - tette hozzá.

A társaságiadó-bevallásban tehető sportcélú felajánlás lényeges feltétele a kedvezményezett célhoz kapcsolódóan kiállított igazolás. Az pedig nagy könnyebbséget jelent a támogatott szervezeteknek, hogy a következő, 2021/2022-es, július 1-jén kezdődő támogatási időszakra kiállított igazolás alapján is felajánlható az adó - hangsúlyozta Tállai András.

Címkék: adó, Sport, támogatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.