Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Június 28. 15:14, péntek | Belföld
Forrás: infovárosok

Már 13 éve vigyáznak ifjú önkéntesek a balatoni nyaralókra

Már 13 éve vigyáznak ifjú önkéntesek a balatoni nyaralókra

Ezen a nyáron is a Magyar Vöröskereszt ifjúsági tagozata, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt fiatal elsősegélynyújtói óvják a strandolók biztonságát.

Péntektől 19 balatoni strandon közel 320 önkéntes teljesít szolgálatot a szezonban. Munkájukat, illetve azt, hogy jövőre még több helyszínen lehessenek jelen, a 1359-es adományvonal felhívásával lehet támogatni augusztus végéig.

A programban több mint 320 fiatal önkéntes vesz részt, akik a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket látják el 12 Balaton-parti település 19 strandján, június 28-tól augusztus 20-ig, minden nap 10 és 18 óra között. Tavaly közel 3500 esetben segítettek a nyaralóknak. A leggyakoribb esetek a kagyló okozta vágás, a rovarcsípés és a különböző sportsérülések voltak.

A program idén is több támogató segítségével valósulhat meg, de nemcsak cégek, hanem bárki más is segítheti a programot, elég hozzá felhívni a 1359-es adományvonalat vagy elküldeni SMS-ben az ADOMANY szót. Minden hívás vagy SMS 250 forint támogatást jelent a szervezetnek. Továbbá a www.voroskereszt.hu oldalon a kampányok között is könnyedén támogathatják a szolgálat megvalósulását.

A szolgálat 2007-es indulása óta közel 40 000 esetben nyújtottak szakszerű segítséget a vöröskeresztes önkéntesek, ebből 6-szor életmentést hajtottak végre.
Hazánk legnagyobb humanitárius szervezete idén is támogatók bevonásával tudta elindítani a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatot, amelynek fő támogatója az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és a Generali a Biztonságért Alapítvány. További pénzbeli támogatóink a Balaton Fejlesztési Tanács, a Balaton Balatonfenyves, Balatonmáriafürdő, Révfülöp és Balatonudvari Önkormányzata. A szolgálat telekommunikációs partner pedig a Telenor Magyarország. Az önkéntesek folyadékpótlásáról a Coca-Cola Magyarország, bőrük védelméről pedig a Dr. Kelen gondoskodik. A MÁV-Start Zrt. és Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 90%-os utazási támogatást biztosít az önkéntesek részére a szolgálat központja és strandok közötti közlekedésre. Az önkéntesek étkezésének kiegészítésében a Nestlé támogat Maggi Forró Bögre levesekkel, Nesquik kakaóval és Nescafé 3in1 kávéitalporral. A Poli-Farbe Vegyipari Kft. az önkéntesek szálláshelyének színesebbé tételével támogatott. A strandolók ellátását a VitaPlus Kft. közel 1500 doboz 1x1 Kálcium Plus pezsgőtablettával támogatta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.