Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Június 30. 12:40, hétfő | Helyi sport

Már a Birkózó Diákolimpián is bizonyítanak a tamási aikidósok

Már a Birkózó Diákolimpián is bizonyítanak a tamási aikidósok

Május 31-én került megrendezésre szabadfogású birkózás sportágban a II. korcsoportosok országos döntője a Diákolimpián

Tolna megyét a versenyen két diák képviselte, mindkettejük a Tamási Aranyszarvas KSHE grappling és aikido iskola növendéke: 35 kg-ban az iregszemcsei Lückl Levente, és 50 kg-ban a tamási Király Balázs.

Tizenhárom súlycsoportban 240 „birkózócsemete” küzdött a bajnoki címekért. A versenyzők nem egyesületük, hanem általános iskoláik színeit képviselték a szentesi sportcsarnokban. Itt rendezték három szőnyegen az idei szabadfogású Birkózó Diákolimpiát a 2003-2004-ben születettek számára. A 10-11 évesek megmérettetése méltó tisztelgés volt a szentesi születésű Dr. Papp László, egykori olimpiai ezüstérmes birkózó előtt, aki egyben a csarnok és a verseny névadója is volt.
A két versenyző első alkalommal vett részt birkózó versenyen, hiszen ők a grappling sport eredményes bajnokai. A résztvevők magas száma, és az erős mezőny ellenére mindkét fiúnak sikerült a saját korcsoportjában a 8 közé jutás! Leventének 35 fős, Balázsnak 15 fős mezőnyben kellett bizonyítania a tehetségét. Hatalmas eredmény ez, hiszen olyan jeles, tradicionális klubokkal szemben kellett helyt állni a szőnyegen, mint a Ferencváros, Vasas, Csepel, Spartacus, stb.
Az Aranyszarvas KHSE Szőts Gábor mester vezetésével tavaly ősszel csatlakozott a Magyar Birkózó Szövetséghez, hogy részt vegyen az utánpótlás nevelésében. A két versenyző felkészítésében a kaposvári birkózó iskola nyújtott segítséget. Gratulálunk az elért eredményhez, és hasonlóan jó eredményeket kívánunk a továbbiakra! Elsőként a soron következő, június 21-én Orgoványban megrendezésre kerülő országos Gyermek Brazil Jiu-Jitsu Bajnokságra, ahol az egyesület több versenyzővel is képviselteti majd magát!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: