Városlista
2021. január 21, csütörtök - Ágnes

Hírek

2020. December 28. 14:06, hétfő | Helyi

Már lehet időpontot foglalni a januári pedagógustesztelésre

Már lehet időpontot foglalni a januári pedagógustesztelésre

Tamásiban a Szabadság utca 28-ban lesz lehetőség a tesztelésre.

Online foglalhatnak időpontot az óvodai és iskolai dolgozók a január 2-ára és 3-ára meghirdetett csoportos koronavírus tesztelésre – adta hírül a Tolna Megyei Kormányhivatal. Az önkéntes és ingyenes vizsgálatokat országszerte 99 mintavevő ponton végeztethetik el a pedagógusok és más intézményi dolgozók a tanítás megkezdése előtt. A kormány arra kéri az érintetteket, hogy vírus terjedésének csökkentése és a várakozás elkerülése érdekében foglaljanak időpontot. Január 2-án szombaton és 3-án vasárnap 7.00 és 19.00 óra között a köznevelésben dolgozók kereshetik fel a megadott mintavevő pontokat. A csoportos tesztelést ezúttal is a fővárosi és megyei kormányhivatalok szervezik. Országszerte összesen 99 helyszínen végzi a vizsgálatokat összesen 263 mintavevő csapat, amelyek a kormányhivatalok egészségügyi végzettségű munkatársaiból, orvos- és egészségtudományi képzésben tanuló egyetemi hallgatókból, valamint a tankerületi központok munkatársaiból állnak. Az időpontfoglalás menetéről, a mintavevő pontokról és a teszteléssel kapcsolatos további tudnivalókról az intézmények munkatársai az Oktatási Hivatal COVID-19 oldalán találnak információt. A teszteléshez szükséges egy adatlap kitöltése. Az előzetes időpontfoglalási lehetőséggel nem élő illetve az oktatási azonosítóval nem rendelkező foglalkoztatottak (hitoktatók, technikai dolgozók stb.) előzetes regisztráció nélkül, a megadott idősávokon belül keressék fel az általuk kiválasztott valamelyik tesztelési helyszínt, ahol le fogják őket tesztelni. Tamásiban a Szabadság utca 28-ban lesz lehetőség a tesztelésre.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 20. 14:24, szerda | Helyi

A hétvégén zajlanak a felvételik

A tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium ebben a tanévben rendhagyó módon várja az új diákokat.

2021. Január 20. 14:22, szerda | Helyi

Elismerő kitüntetést vehetett át Kárász Attila

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. hagyományosan, de rendhagyó módon idén is átadta a Gyulaj Zrt.-ért aranygyűrűt.

2021. Január 20. 14:20, szerda | Helyi

A havi átlagjövedelem növekedése Tolna megyében volt a legmagasabb

Az ingatlanpiac megtorpanása következtében átlagosan 1,3 évvel rövidült a lakáshoz jutási idő Magyarországon a tavalyi évhez képest - derült ki az OTP Ingatlanpont elemzéséből.

2021. Január 18. 14:32, hétfő | Helyi

Őrizetben a garázda

A tamási rendőrök a Terrorelhárítási Központ munkatársainak közreműködésével elfogtak egy Magyarkesziben élő férfit, aki egy fegyverrel vagy annak utánzatával fenyegetett meg egy iregszemcsei helyi lakost.