Városlista
2019. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2019. Július 17. 12:00, szerda | Helyi

Már német nyelvből is tehető nyelvvizsga a gimnáziumban

Már német nyelvből is tehető nyelvvizsga a gimnáziumban

Októberben szervezik az első vizsgát, melyre várják a jelentkezőket.

A Language Cert nemzetközi és államilag elismert angol nyelvvizsga mára már ismert és bejáratott vizsgatípus a gimnáziumban. Nemzetközi vizsgahelyszín ezáltal az iskola, a saját vizsgázók jól megismerik a vizsgakövetelményeket, a típusfeladatokkal pedig már a fakultációs és a normál órákon is találkoznak. Ezáltal stresszmentes vizsgakörnyezetet tudnak biztosítani számukra. Minden vizsgarésznél el kell érniük az 50%-os teljesítményt, és már meg is szerezték a nyelvvizsgát. A gimnázium angol szakos tanárai mind elvégezték a vizsgáztatói képzést, így teljes jogú vizsgáztatói gárdával rendelkezünk. 2018 szeptembere óta működik ez a nyelvvizsga-típus az intézményben, ez alatt az idő alatt 3 vizsgát szerveztek, melyen 45 fő vett részt. 2018 novembere óta dolgoztak azon, hogy német nyelvvizsga-lehetőséget is biztosítsanak diákjaiknak. Ez most végre sikerült, nemrégiben ugyanis átvehették a táblát, amely felkerül majd a gimnázium bejáratához és hirdeti, hogy a Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium a TELC nemzetközi és államilag elismert német nyelvvizsga letételére is alkalmas vizsgahelyszín. A frankfurti partner saját elmondása szerint nagy potenciált lát az intézményben, így közös reményekkel indulnak neki az útnak. Októberben szervezik az első vizsgát, melyre várják a jelentkezőket. Részletes információk mindkét nyelvvizsgáról az iskola honlapján és közösségi oldalán található.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 21. 06:59, szerda | Helyi

Rendőrségi bemutató Páriban

A Tamási Rendőrkapitányság munkatársai a faluban megszervezett Hitélet és Kultúra Napján tartottak rendőrségi bemutatót.

2019. Augusztus 21. 06:56, szerda | Helyi

Barátja nem érti, miért nem előzött tovább a tegnapi balesetben elhunyt motoros

A helyszínen a szemtanúk többen elmondták: a motoros nem ment gyorsan, valószínűleg megijedhetett.

2019. Augusztus 15. 16:15, csütörtök | Helyi

Gyarapodnak az önkormányzati tűzoltóságok

Tolna megye mindhárom önkormányzati tűzoltósága nyert támogatást a részükre kiírt eszközfejlesztési pályázaton.

2019. Augusztus 15. 16:12, csütörtök | Helyi

Zircen lépett fel a tamási kórus

A Tamási Rosmarin német nemzetiségi kórus is részt vett a Magyarországi német egyházzene XXIII. ünnepe elnevezésű rendezvényen.