Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Október 11. 11:55, kedd | PR
Forrás: (x)

Még belefér az évbe a tetőablak csere

Még belefér az évbe a tetőablak csere

Óriási hajrában van az építőipar az év vége előtt, de ha megfelelő helyről rendelünk raktáron lévő készletből, akkor még a hideg beállta előtt elvégezhető a tetőablak cseréje.

Érdemes erre pénzt szánni, mert sokszorosan megtérül.

Alig három hónap van még hátra az évből és jövőre várhatóan sok dolog fog megváltozni. A jelenleg még viszonylag kedvező körülményeket érdemes kihasználni és meglépni a régóta halogatott korszerűsítési munkákat. A nyílászárók cseréje ugyanis legalább annyit tud javítani egy ház hőérzetén, mint a teljes szigetelés, bár a kettő együtt az igazi. A tetőtéri lakásoknál ugyanakkor csak a régi tetőablak cseréje áll rendelkezésre, hogy enyhítsük a hőveszteséget. Íme három érv, ami megmutatja, mit nyerhetsz.

Még elérhető az állami támogatás

Az év végéig még elszámolhatóak az otthonfelújítási támogatás terhére többek között olyan munkák, mint a szigetelés és a tetőablak csere. Ez nagy segítség különösen annak fényében, hogy mennyit növekedtek az építőipari anyagárak és munkadíjak.

Az otthonfelújítási támogatás gyermekes családok részére érhető el. Ugyanakkor a gyermeket nem nevelő családok számára is elérhető a jelenleg még szintén futó napelemes pályázat, ami fűtéskorszerűsítést és nyílászáró cserét is magában foglal és 100%-os támogatást biztosít. Ez szintén kiváló lehetőség, ami finanszírozhatja a tetőablak csere költségeit.

A tetőablak csere viszonylag gyors

Ha raktárról rendelünk készen tetőablakot standard méretekben, akkor még az idei évbe beleférhet mind a beépítés, mind pedig az elszámolás leadása. Jövőre várhatóan már nem lesz hasonló jellegű támogatás, ezért érdemes gyorsan cselekedni.

Rengeteg energiát megspórolsz

A legfontosabbat hagytuk a végére: a nyílászárók cseréje a tetőtérben is komoly energiamegtakarítással jár. Emellett a tetőablak csere az egyetlen olyan lépés, amit megtehetsz annak érdekében, hogy energetikailag korszerűsítsd a tetőtéri lakást, vagy a ház tetőtérbeépítését, hiszen a szigetelés belülről utólag már kevésbé megoldható, kívülről pedig lehetetlen.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy az energiaellátási problémák milyen mértéket fognak ölteni, de érdemes élni a még nyitva álló lehetőségekkel és minden lehetséges lépést megtenni, hogy otthonunk melegét biztosítani tudjuk.

Címkék: tetőablak

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat