Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Május 10. 16:45, hétfő | Helyi

Még mindig gyakoriak a viráglopások

Még mindig gyakoriak a viráglopások

A köztéri viráglopások nem csak Tamásiban fordulnak elő, ez országos jelenség. Az elmondható, hogy itt a különleges, újfajta virágok mindig „kelendőek”.

Országszerte jellemző, hogy a városokba, falvakba kiültetett virágok az éj leple alatt eltűnnek. A köztéri viráglopások nem csak itt fordulnak elő, ez országos jelenség. Az elmondható, hogy Tamásiban a különleges, újfajta virágok mindig „kelendőek”, például a hibrid dáliáik, gyönyörűek a színeik, egyediek, mutatósak, az utóbbi időben ezek tűnnek el az ágyásokból. - Érdekes módon az évről-évre változik, hogy épp honnan szedik ki őket: miután egyre több területen vannak virágok, sőt, egyre több láda díszíti a várost, egyre több hely is van, ahonnan azt gondolják, észrevétlenül lehet hazavinni néhány növényt – mondta Varga Ágnes, aki munkatársaival azon fáradozik, hogy a városba minél több virágot ültessenek ki. - Megmondom őszintén, az a jobbik eset, ha valaki a saját kertjét díszíti vele, bár nyilván ez lopásnak számít, és tilos; ám az, hogy néhányan csak kitépik a virágot és ledobják a láda mellé, vagyis csak rongálnak, az teljesen érthetetlen számunkra. Mi általában csak a végső állapottal szembesülünk, sok esetben szólnak járókelők, buszra várók, üzletek tulajdonosai, hogy reggelre mivel szembesültek, és ha tudjuk, orvosoljuk a problémát. Fájó szívvel tesszük meg, hiszen sok munkánk van abban, hogy a város ilyen szép, virágokkal teli képet mutasson. Arra kérem azokat, akik épp látnak ilyen esetet, hogy szóljanak rá az illetőre, kérjék meg, hogy ne tegyen kárt a virágokban! Őrizzük, óvjuk ezeket a növényeket, hiszen sokan, sokat dolgoznak azért, hogy gyönyörködhessünk bennük. Amennyiben valaki az általunk termesztett növényekből szeretne, jelezzen felénk, hiszen áruljuk őket a piacon, a telephelyünkön is, meg lehet őket vásárolni. Ha valamelyik megtetszik, inkább keressenek bennünket, de ne vigyék el a közterületről őket!

Varga Ágnes arról is beszámolt, hogy ősszel folytatódik az 1000 fát Tamásiba program, amelynek közel a felét tavaly teljesítették már. Rengeteg fát ültettek ki a városban, sőt, a lakossági felhívás is népszerű volt, mely során díszfákat lehetett igényelni az ingatlanok előtti közterületre. Az idén a tervek szerint körülbelül négyszáz újabb fát ültetnek a közterületekre, és aki esetleg lemaradt a tavalyi akcióról, figyeljen, mert várhatóan idén is meghirdetik. Érdemes élni vele, hiszen ősszel is nagyon szép fákat osztottak ki, mind értékben, mind minőségben első osztályú fák kerülhettek végleges helyükre, amelyek nem csak az ott élőknek nyújtanak kellemes látványt, hanem az utca, a város látképét is szebbé teszik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.