Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Október 08. 11:23, csütörtök | Helyi

Megalakult a Blumenkranz német nemzetiségi pedagógus kamarakórus

Megalakult a Blumenkranz német nemzetiségi pedagógus kamarakórus

Mindnyájan elkötelezett hagyományápoló és hagyománytisztelő, a kórusművészetet szívből szerető pedagógusok.

2020 nyarán hívták életre Tamásiban a Blumenkranz Német Nemzetiségi Egyesületet. Létrejöttének legfontosabb célja a magyarországi német (sváb) szellemi és tárgyi kultúra ápolása. Ezen belül, aktív részvétel a város kulturális életében, kapcsolatok kialakítása a német nemzetiségi nevelésben, oktatásban részt vevő köznevelési intézményekkel, a nemzetiségi értékek átadása, a népviseletes nap megtartása, továbbá olyan programok szervezése, amelyekben a gyermekek megismerkedhetnek az Advent, a Márton nap és a Húsvét jeles napjaihoz kapcsolódó hagyományokkal. Kapcsolatainak bővítése érdekében felkutatja a közelben működő egyesületeket, ellátogat a környéken működő tájházakba tapasztalatot gyűjteni. Az egyesület keretein belül alakult meg a „Blumenkranz” pedagógus kamara kórus, melynek vezetésére Ótus Lászlót kérték fel. A kórus jelenleg tíz főből áll. Mindnyájan elkötelezett hagyományápoló és hagyománytisztelő, a kórusművészetet szívből szerető pedagógusok. Próbáikat heti egy alkalommal tartják. Repertoárukban német (sváb) népdalok és egyházi énekek szerepelnek. Első nyilvános fellépésük szeptember 6-án, a Csicsói búcsún volt, az ünnepi szentmise keretén belül, ahol az ünnephez méltóan, Mária énekeket adtak elő. Felléptek még Tamásiban az október 3-án megrendezett Tungi-fesztiválon, ahol vidám dalcsokorral szórakoztatták az egybegyűlteket. A tagok úgy vélik, hogy ezzel a lelkesedéssel és kitartással egy sikeres, a nemzetiségi hagyományokat megőrző, a kórusművészetet magas szinten művelő, kulturális csoportja lehetnek Tamásinak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!