Városlista
2021. május 16, vasárnap - Botond, Mózes

Hírek

2021. Május 03. 10:13, hétfő | Helyi

Megalakult a Tamási Állatvédő Egyesület

Megalakult a Tamási Állatvédő Egyesület

Évek óta fáradhatatlanul dolgozik egy maroknyi tamási állatszerető ember azon, hogy a bajban lévő, utcán talált, gazdátlan állatokat biztonságba helyezzék, és felelős gazdákhoz juttassák.

Hogy mi vezetett az egyesületté váláshoz? Rengeteg papírmunka, sok utána járás – mondta nevetve Kovács Anett, a frissen megalakult Tamási Állatvédő Egyesület elnöke. – De igazából bennünk, tenni akarókban érett meg a gondolat, hogy valóban képesek vagyunk rá, ezt akarjuk, és belevágunk. Jelenleg 12 főből áll az egyesületünk, és természetesen várjuk a csatlakozókat, örülünk minden segíteni vágyónak. Célunk, feladatunk elsősorban a gazdátlan állatok szerető gazdához juttatása, és addig, míg ez megvalósul, szeretnénk róluk megfelelő körülmények között gondoskodni. Ehhez van szükségünk a helyi állatszerető emberek segítségére, hiszen nélkülük mi sem tudunk hatékonyan tevékenykedni. Azért is hoztuk létre az egyesületet, mert így egyrészt hivatalossá, másrészt könnyebbé válik az adományok gyűjtése. Egyelőre adó 1% gyűjtésére nem vagyunk jogosultak, de bárki támogathat bennünket bankszámlánkra utalással, vagy licit tárgyak felajánlásával, de kereshetnek minket telefonon, üzenetben is, ha például élelemmel, felszerelésekkel szeretnék segíteni a munkánkat.
Amellett, hogy az egyesület fő célkitűzése a gazdátlan állatok problémájának térségi megoldása, fontos hangsúlyt fektetnek az ivartalanítás népszerűsítésére, a felelős állattartás hangsúlyozására, örökbefogadói napok, bemutatók szervezésére, sportnapokra, gyermekrendezvényekre, sőt, a távlati tervek között szerepel egy állatotthon kialakítása és működtetése is.
- Rengeteg tervünk van a jövőre nézve – mondta Kovács Anett. – Most azon dolgozunk, hogy megfelelő kapcsolatokat alakítsunk ki a munkánkat segítő hivatalos szervekkel: jegyzőkkel, rendőrséggel. Bízunk benne, hogy nagyban segítik majd a tevékenységünket. Szeretnénk, ha egy olyan egyesületet működtethetnénk, ahol a tagok egyként állnak oda, ha feladat van, támaszai egymásnak, és minél szélesebb körben tudják népszerűsíteni a felelős állattartást. Bízom benne, hogy sikerül elérni a kitűzött célokat, és egyre kevesebb gazdátlan állattal találkozunk majd Tamási utcáin.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 14. 16:17, péntek | Helyi

A vasúti átjárós balesetek legfőbb oka a figyelmetlenség

Tragédiával végződő baleset legutóbb 2017 februárjában történt Tolna megyében.

2021. Május 14. 16:16, péntek | Helyi

Égető problémát orvosolnak a munkásszálló építésével Tamásiban

Munkásszálló épül Tamásiban. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával égető munkaerőpiaci problémát orvosolnak a városban.

2021. Május 10. 16:48, hétfő | Helyi

Kormányablak busz érkezik Nagykónyiba

A Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálat vagy „kormányablakbusz” egy ügyintézésre felszerelt kisbusz, amely előre meghatározott időpontokban elérhető olyan településeken, ahol nem működik állandó jelleggel kormányablak.

2021. Május 10. 16:45, hétfő | Helyi

Még mindig gyakoriak a viráglopások

A köztéri viráglopások nem csak Tamásiban fordulnak elő, ez országos jelenség. Az elmondható, hogy itt a különleges, újfajta virágok mindig „kelendőek”.