Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Május 03. 10:13, hétfő | Helyi

Megalakult a Tamási Állatvédő Egyesület

Megalakult a Tamási Állatvédő Egyesület

Évek óta fáradhatatlanul dolgozik egy maroknyi tamási állatszerető ember azon, hogy a bajban lévő, utcán talált, gazdátlan állatokat biztonságba helyezzék, és felelős gazdákhoz juttassák.

Hogy mi vezetett az egyesületté váláshoz? Rengeteg papírmunka, sok utána járás – mondta nevetve Kovács Anett, a frissen megalakult Tamási Állatvédő Egyesület elnöke. – De igazából bennünk, tenni akarókban érett meg a gondolat, hogy valóban képesek vagyunk rá, ezt akarjuk, és belevágunk. Jelenleg 12 főből áll az egyesületünk, és természetesen várjuk a csatlakozókat, örülünk minden segíteni vágyónak. Célunk, feladatunk elsősorban a gazdátlan állatok szerető gazdához juttatása, és addig, míg ez megvalósul, szeretnénk róluk megfelelő körülmények között gondoskodni. Ehhez van szükségünk a helyi állatszerető emberek segítségére, hiszen nélkülük mi sem tudunk hatékonyan tevékenykedni. Azért is hoztuk létre az egyesületet, mert így egyrészt hivatalossá, másrészt könnyebbé válik az adományok gyűjtése. Egyelőre adó 1% gyűjtésére nem vagyunk jogosultak, de bárki támogathat bennünket bankszámlánkra utalással, vagy licit tárgyak felajánlásával, de kereshetnek minket telefonon, üzenetben is, ha például élelemmel, felszerelésekkel szeretnék segíteni a munkánkat.
Amellett, hogy az egyesület fő célkitűzése a gazdátlan állatok problémájának térségi megoldása, fontos hangsúlyt fektetnek az ivartalanítás népszerűsítésére, a felelős állattartás hangsúlyozására, örökbefogadói napok, bemutatók szervezésére, sportnapokra, gyermekrendezvényekre, sőt, a távlati tervek között szerepel egy állatotthon kialakítása és működtetése is.
- Rengeteg tervünk van a jövőre nézve – mondta Kovács Anett. – Most azon dolgozunk, hogy megfelelő kapcsolatokat alakítsunk ki a munkánkat segítő hivatalos szervekkel: jegyzőkkel, rendőrséggel. Bízunk benne, hogy nagyban segítik majd a tevékenységünket. Szeretnénk, ha egy olyan egyesületet működtethetnénk, ahol a tagok egyként állnak oda, ha feladat van, támaszai egymásnak, és minél szélesebb körben tudják népszerűsíteni a felelős állattartást. Bízom benne, hogy sikerül elérni a kitűzött célokat, és egyre kevesebb gazdátlan állattal találkozunk majd Tamási utcáin.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 09. 08:14, kedd | Helyi

Eltűnt Orsós Veronika Melinda és Fodor Krisztina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.