Városlista
2021. január 28, csütörtök - Károly,

Hírek

2020. November 25. 20:05, szerda | PR
Forrás: (x)

Megéri tintasugaras nyomtatót vásárolni?

Megéri tintasugaras nyomtatót vásárolni?

A lézernyomtatók már jó néhány éve betörtek a piacra, és sokan le is tették mellettük a voksukat, egyetlen egyszerű okból: nem kell állandóan patront venni hozzájuk.

A tintasugaras nyomtatókhoz azonban igen, és ha sokat használja őket az ember, meglehetősen gyakran szorulnak cserére. Ezek alapján úgy tűnhet, nem éri meg használni őket, de azért ennyire nem fekete-fehér a helyzet, ugyanis a tintasugaras nyomtatók sem egyformák.

Spórolnak a tintával

A lézernyomtató jó annak, aki rendszeresen nagy mennyiségben nyomtat, de az alkalmankénti felhasználónak nem biztos, hogy megéri rá beruházni. A tintasugaras nyomtatók ugyanis lényegesen olcsóbbak, és ha normál szintű a felhasználás, egészen sokáig bírják. Főleg, hogy bizonyos típusok kimondottan takarékoskodnak a patronnal, így az ritkábban fogy ki. Ráadásul a lézernyomtatókba is kell alkalmanként utántöltés, de egy eredeti Epson toner biztosan nem szorul egyhamar pótlásra.

A patronnal takarékoskodó tintasugaras nyomtatóknál figyelni kell ugyanakkor a túl ritka használat hátrányaira. Bizonyára mindenkinek ismerős a beszáradt patron problémája… nos, igen, ez előfordul, ha csak párhavonta egyszer vesszük elő a nyomtatót. Érdemes pót patront tartani otthon az ilyen esetekre, de egyszerűbb, ha időnként azért nyomtatunk egyet „csak úgy”, hogy elkerüljük a beszáradást. Az ilyen problémák azonban nem állnak fenn a lézernyomtatók esetében, egy Brother toner például nagyon sokáig kitarthat.

A tintasugaras nyomtató mellett szól továbbá, hogy a lézernyomtatókhoz képest általában kisebbek – habár ez típusfüggő is. Egy teljesen alap tintasugaras készülék valóban nem foglal olyan sok helyet, kompakt mérete pedig szintén mellette szólhat, ha nem kell napi szinten, illetve nem áll rendelkezésre nagy hely.

Mindenkinek más a jó megoldás

Összességében tehát mind a lézernyomtatók, mind a tintasugaras nyomtatók hasznosak lehetnek, de teljesen eltérő, hogy kinek melyik éri meg jobban. Napi szintű, nagy mennyiségű nyomtatás esetén bátran válasszunk a drágább, lézeresek közül, mert hamar megtérül az ára. Alkalmankénti nyomtatáshoz viszont bőven elég egy tintasugaras, ami spórol a tintával – csak ügyeljünk rá, hogy ne száradjon be a patron!

A fotó forrása:
junpiiiiiiiiiii / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 26. 16:51, kedd | PR

Innovatív szoftvereket fejlesztett a Jánosik és Társai Kft.

Speciális, innovatív szoftvereket fejlesztett ki és vezetett be a Jánosik és Társai Kft. Ezek segítségével pontosan nyomon követhetik és ellenőrizhetik a megrendelők a cég által elvégzett munkákat.

2020. November 26. 08:57, csütörtök | PR

Varrd meg a legjobb szabadidőruhákat!

Veled is gyakran előfordul, hogy van egy elképzelésed arról, milyen holmikat szeretnél hordani, de nem találsz megfelelőt az üzletekben?

2020. November 25. 15:46, szerda | PR

Fertőtlenítő takarítás specialistája

Stabilizált ózonos vizet előállító berendezést, valamint egyéb elektromos fertőtlenítő eszközöket szereztek be -

2020. November 08. 20:17, vasárnap | PR

Irodaház Budapesten: előnyök több szempontból

A főváros már egyébként is rengeteg irodaházzal rendelkezik, ám ez napjainkban is bővülő tendenciát mutat. Az új centrumok szinte gombaként nőnek ki a földből és válnak a városkép részeivé.