Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. November 25. 20:05, szerda | PR
Forrás: (x)

Megéri tintasugaras nyomtatót vásárolni?

Megéri tintasugaras nyomtatót vásárolni?

A lézernyomtatók már jó néhány éve betörtek a piacra, és sokan le is tették mellettük a voksukat, egyetlen egyszerű okból: nem kell állandóan patront venni hozzájuk.

A tintasugaras nyomtatókhoz azonban igen, és ha sokat használja őket az ember, meglehetősen gyakran szorulnak cserére. Ezek alapján úgy tűnhet, nem éri meg használni őket, de azért ennyire nem fekete-fehér a helyzet, ugyanis a tintasugaras nyomtatók sem egyformák.

Spórolnak a tintával

A lézernyomtató jó annak, aki rendszeresen nagy mennyiségben nyomtat, de az alkalmankénti felhasználónak nem biztos, hogy megéri rá beruházni. A tintasugaras nyomtatók ugyanis lényegesen olcsóbbak, és ha normál szintű a felhasználás, egészen sokáig bírják. Főleg, hogy bizonyos típusok kimondottan takarékoskodnak a patronnal, így az ritkábban fogy ki. Ráadásul a lézernyomtatókba is kell alkalmanként utántöltés, de egy eredeti Epson toner biztosan nem szorul egyhamar pótlásra.

A patronnal takarékoskodó tintasugaras nyomtatóknál figyelni kell ugyanakkor a túl ritka használat hátrányaira. Bizonyára mindenkinek ismerős a beszáradt patron problémája… nos, igen, ez előfordul, ha csak párhavonta egyszer vesszük elő a nyomtatót. Érdemes pót patront tartani otthon az ilyen esetekre, de egyszerűbb, ha időnként azért nyomtatunk egyet „csak úgy”, hogy elkerüljük a beszáradást. Az ilyen problémák azonban nem állnak fenn a lézernyomtatók esetében, egy Brother toner például nagyon sokáig kitarthat.

A tintasugaras nyomtató mellett szól továbbá, hogy a lézernyomtatókhoz képest általában kisebbek – habár ez típusfüggő is. Egy teljesen alap tintasugaras készülék valóban nem foglal olyan sok helyet, kompakt mérete pedig szintén mellette szólhat, ha nem kell napi szinten, illetve nem áll rendelkezésre nagy hely.

Mindenkinek más a jó megoldás

Összességében tehát mind a lézernyomtatók, mind a tintasugaras nyomtatók hasznosak lehetnek, de teljesen eltérő, hogy kinek melyik éri meg jobban. Napi szintű, nagy mennyiségű nyomtatás esetén bátran válasszunk a drágább, lézeresek közül, mert hamar megtérül az ára. Alkalmankénti nyomtatáshoz viszont bőven elég egy tintasugaras, ami spórol a tintával – csak ügyeljünk rá, hogy ne száradjon be a patron!

A fotó forrása:
junpiiiiiiiiiii / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.