Városlista
2021. július 25, vasárnap - Kristóf, Jakab

Hírek

2012. Április 15. 07:05, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Megerősítik az M0-s aszfaltját

Megerősítik az M0-s aszfaltját

A kormány úgy bővíti ki az M0-s útgyűrű építésének uniós nagyprojektjét, hogy annak legyen része a meglévő útpálya aszfaltburkolatának a megerősítése is 7,2 kilométer hosszban – jelent meg a Magyar Közlönyben.

Maga a nagyprojekt 29,5 kilométer hosszban tartalmazza az M0-s körgyűrű másik pályájának a megépítését úgy, hogy a körgyűrű a jelenlegi 2x2 sáv helyett 2x3 sávos legyen, és épüljön mellé leállósáv is. Ez a nagyprojekt bővül ki az említett felújítással, amelyre az M7-es és az M6-os autópályák között kerül sor, és amelynek a becsült költsége nettó 3 milliárd 50 millió forint.

A kormány egyúttal elrendelte, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tájékoztassa a bővítési szándékról az Európai Bizottságot, a Közlekedési Operatív Programot irányító hatóság pedig intézkedjen a támogatási szerződés módosításáról.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. adatbázisában a nagyprojekt több szakaszra tagolódik, az északi rész az M1-es autópályától tart az M6-os autópályáig, a szerződéses összeg 10,8 milliárd forint.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 24. 08:00, szombat | Belföld

Csaknem kétszer annyi magyar utazott már idén Horvátországba, mint tavaly

A múlt év hasonló időszakához képest 90 százalékkal több magyar turista látogatott eddig Horvátországba, leginkább a szállodákban emelkedett a foglalásuk

2021. Július 24. 06:00, szombat | Belföld

Autós üldözés után tartóztatták le, gyereket is veszélyeztetett

Letartóztatott a bíróság pénteken egy büntetett előéletű férfit, akit több mint félórás autós üldözés után fogtak el még kedden a zalaegerszegi rendőrök.

2021. Július 24. 05:00, szombat | Belföld

Felfüggesztették négy velencei-tavi strand működését

Felfüggesztette a Velencei-tó déli partján négy strand működését a Fejér Megyei Kormányhivatal a vízminőség romlása miatt.

2021. Július 23. 16:07, péntek | Belföld

Rendőrkézen a mélykúti bűnbanda tagjai

Többrendbeli lopás és pénzmosás miatt folytattak nyomozást a Jánoshalmi Rendőrőrsön két nővel és hét férfival szemben.