Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Szeptember 30. 14:05, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Megkezdődött a 16. Nemzeti Vágta Szilvásváradon

Megkezdődött a 16. Nemzeti Vágta Szilvásváradon

Ünnepélyes megnyitóval, huszárok felvonulással, a versenyben részt vevő lovasok ünnepélyes fogadalomtételével megkezdődött szombaton a 16. Nemzeti Vágta a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban.

A kétnapos eseményen szombat kora délután a Kishuszár Vágta és a Nemzeti Vágta előfutamain lehet buzdítani a lovasokat. Ezt követi a Nemzeti Vágta előfutama.

Este lesz a kocsitoló verseny előfutama, a Nemzeti Lovas Díszegység és Honvéd Huszár Díszegység bemutatója, valamint a Győri Ördöglovasok előadása. A szombati programot a szilvásváradi lipicai méneshajtás zárja.

Vasárnap lesznek a középdöntők és döntők. A program délelőtt a Nemzeti Vágta és a Kishuszár Vágta középfutamaival kezdődik. A nemzetközi futam előfutamai után a kocsitoló verseny utolsó megmérettetése következik. A nemzetközi futamban nyolc nemzet résztvevői szállnak versenybe lipicai lovak hátán.

Az idei Jótékonysági Sztárfutamon Bács Péter, Krajnik-Balogh Gábor színészek és Széchenyi Krisztián táncművész indul. A győztes nyereményét a Bottyán Equus Hungária Ló- és Kutyaotthonnak ajánlja fel.

Vasárnap lesz a Kishuszár Vágta döntője és a fogatvágta fináléja. A nemzetközi futam döntője előtt zajlik a közmédia Tündérkert című új kalandfilmsorozatához kapcsolódó történelmi lovasfelvonulás.

A 16. Nemzeti Vágta döntője vasárnap 16:50-kor veszi kezdetét, az ünnepélyes díjátadó után méneshajtással ér véget a program. A Duna vasárnap 15 órától élőben közvetíti az eseményt.

Címkék: Nemzeti Vágta

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.