Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Szeptember 13. 19:52, vasárnap | Helyi

Megkönnyítették az iskolakezdést a gyerekeknek

Megkönnyítették az iskolakezdést a gyerekeknek

A Tamási Szociális Központ Család- és Gyermekjóléti Központja idén augusztusban a Tamási Járásban élő, rászoruló gyermekek részére szervezett iskolaváró adományozást.

A Család- és gyermekjóléti központ szakmai vezetője, Kankainé Gergely Gabriella elmondta: a felhívásban arra kérték a lakosságot, hogy a gyermekek megunt vagy kinőtt, jó állapotú iskolatáskáját, tolltartóját, üres füzeteit, ceruzáit, tollait, rajzfelszerelését, egyéb iskolai felszerelését adományozzák szerény anyagi körülmények között élő családok részére, akiknek ezzel nagy örömet szerezhetnek, és ezen családok iskolakezdési gondjait nagymértékben megkönnyíthetik. - Bíztattuk a lakosságot, hogy szerezzünk örömet a rászoruló gyermekeknek, csaljunk mosolyt együtt az arcukra – osztotta meg velünk. - Az adományokat a Család- és Gyermekjóléti Központba vártuk augusztus 19- ig, a felhívást megosztottuk a Tamási lakosságát leginkább érintő internetes fórumokon. A Tamási Rádió térítésmentesen, a programajánlók sorában rendszeresen hirdette akciónkat. Az első napokban nem érkezett adomány, ez kissé elkeserített, de kollégáimmal együtt bizakodóak voltunk. Az utolsó napokban rendkívül szép iskolatáskák, tolltartók, füzetek, füzetborítók, írószerek, tornazsákok, ünneplő ruhák érkeztek. Az adományokat a családsegítők és esetmenedzserek házhoz szállították, ezzel 17 gyermek családjának iskolakezdését könnyítették meg. Köszönjük szépen minden adományozó segítő szándékát, adományát!
A jövőben rendszeresen tervezünk még adománygyűjtési akciót, legközelebb a „Csizma – kabát” elnevezésű adománygyűjtés keretében téli lábbeliket és kabátokat gyűjtünk majd. Emellett szívesen fogadunk használható állapotú gyermek- és felnőtt ruhákat, babaápolási szereket, egyszer használatos pelenkát, tartós élelmiszert és plédeket is.
Az adománygyűjtési akcióink célja, hogy a rászoruló családok mindennapi megélhetését segítsük és a lakosság körében ismertté tegyük az adományozás és a segítés lehetőségeit, mely eredményeként a háztartásokban feleslegessé váló használati tárgyak, ruházat, tartós élelmiszerek további felhasználásra kerülhetnek. Bízunk abban, hogy a gyermekek és felnőttek egyaránt megtapasztalják az önzetlen adományozás okozta „adni jó” érzését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!