Városlista
2020. szeptember 22, kedd - Móric

Hírek

2020. Szeptember 13. 19:52, vasárnap | Helyi

Megkönnyítették az iskolakezdést a gyerekeknek

Megkönnyítették az iskolakezdést a gyerekeknek

A Tamási Szociális Központ Család- és Gyermekjóléti Központja idén augusztusban a Tamási Járásban élő, rászoruló gyermekek részére szervezett iskolaváró adományozást.

A Család- és gyermekjóléti központ szakmai vezetője, Kankainé Gergely Gabriella elmondta: a felhívásban arra kérték a lakosságot, hogy a gyermekek megunt vagy kinőtt, jó állapotú iskolatáskáját, tolltartóját, üres füzeteit, ceruzáit, tollait, rajzfelszerelését, egyéb iskolai felszerelését adományozzák szerény anyagi körülmények között élő családok részére, akiknek ezzel nagy örömet szerezhetnek, és ezen családok iskolakezdési gondjait nagymértékben megkönnyíthetik. - Bíztattuk a lakosságot, hogy szerezzünk örömet a rászoruló gyermekeknek, csaljunk mosolyt együtt az arcukra – osztotta meg velünk. - Az adományokat a Család- és Gyermekjóléti Központba vártuk augusztus 19- ig, a felhívást megosztottuk a Tamási lakosságát leginkább érintő internetes fórumokon. A Tamási Rádió térítésmentesen, a programajánlók sorában rendszeresen hirdette akciónkat. Az első napokban nem érkezett adomány, ez kissé elkeserített, de kollégáimmal együtt bizakodóak voltunk. Az utolsó napokban rendkívül szép iskolatáskák, tolltartók, füzetek, füzetborítók, írószerek, tornazsákok, ünneplő ruhák érkeztek. Az adományokat a családsegítők és esetmenedzserek házhoz szállították, ezzel 17 gyermek családjának iskolakezdését könnyítették meg. Köszönjük szépen minden adományozó segítő szándékát, adományát!
A jövőben rendszeresen tervezünk még adománygyűjtési akciót, legközelebb a „Csizma – kabát” elnevezésű adománygyűjtés keretében téli lábbeliket és kabátokat gyűjtünk majd. Emellett szívesen fogadunk használható állapotú gyermek- és felnőtt ruhákat, babaápolási szereket, egyszer használatos pelenkát, tartós élelmiszert és plédeket is.
Az adománygyűjtési akcióink célja, hogy a rászoruló családok mindennapi megélhetését segítsük és a lakosság körében ismertté tegyük az adományozás és a segítés lehetőségeit, mely eredményeként a háztartásokban feleslegessé váló használati tárgyak, ruházat, tartós élelmiszerek további felhasználásra kerülhetnek. Bízunk abban, hogy a gyermekek és felnőttek egyaránt megtapasztalják az önzetlen adományozás okozta „adni jó” érzését.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 21. 13:35, hétfő | Helyi

A művelődési központ természetjáró csoportja újra bebarangolja hazánk legszebb tájait

A tamási természetjárók szeptember 26-án ismét útra kelnek, buszuk reggel 8 órakor indul a tamási Kossuth térről a Velencei tó partján fekvő Dinnyésre.

2020. Szeptember 21. 13:33, hétfő | Helyi

Egy időben táncolnak együtt hétfőn

Szeptember 21-én, hétfőn 17 órakor az ország különböző pontjain - Tamásiban is - egy időben szólaltatják meg zenéjüket a Szenior Örömtánc csoportok, hogy együtt táncoljanak a demenciával élőkért.

2020. Szeptember 16. 16:47, szerda | Helyi

Kötelező a maszk használata a tamási piacon

Porga Ferenc, a város polgármestere hívta fel a figyelmet arra, hogy a maszk használata ismét kötelező lesz a piacon, már holnap is.

2020. Szeptember 16. 16:46, szerda | Helyi

Több vasúti baleset is történt

A Tamási Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök kettő anyagi kárral végződő baleset helyszínén intézkedtek.