Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Március 29. 14:32, péntek | Helyi
Forrás: Szinák Renáta

Megnyílt a Széchenyi Programiroda

Megnyílt a Széchenyi Programiroda

Tolna megyében második helyen Tamásiban nyitotta meg kapuit

Ünnepélyes keretek között nyílt meg március 29-én, délelőtt 11 órakor a Széchenyi Programiroda Tamási kirendeltsége. Rendeltetése megegyezik az eddig létrehozott irodákéval – térítésmentes szakmai segítség, iránymutatás biztosítása az Új Széchenyi Terv pályázati folyamatainak kritikus mozzanataiban.

- Mivel Tamási a leghátrányosabb kistérségek közé sorolható, fontos, hogy segítséget kapjunk az új beruházásokhoz, az új munkahelyekhez - mondta megnyitó beszédében Hirt Ferenc, országgyűlési képviselő. - A Széchenyi Programiroda fontos és naprakész információkkal szolgál majd az itt élő, pályázni kívánó embereknek.
Szentgyörgyi Dávid, a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft Dél-dunántúli regionális igazgatója elmondta: az iroda folyamatosan azon dolgozik, hogy a pályázati partnerek minél több ponton érhessék el a támogatást az Új Széchenyi Terv pályázatainak megvalósítási szakaszában. Az elmúlt másfél évben csak Tamásiban 40 nyertes pályázó volt, akik közel másfél milliárd forintnyi összeget tudtak elhozni a városba.
A Széchenyi Programirodák rendeltetése az Új Széchenyi Terv célkitűzéseivel összhangban az uniós támogatások forráslehívási arányának növelése, valamint a lehívott források szabályszerű és hatékony felhasználásának biztosítása. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a tanácsadók segítséget nyújtanak a pályázóknak, és a potenciális pályázóknak többek között az üzleti érdekeiknek leginkább megfelelő pályázati kiírás kiválasztásában, a pályázat beadásában, valamint amennyiben az elbírálás során vagy azt követően adminisztratív nehézség lépne fel, segítséget nyújtanak ennek megoldásában is. A fejlesztési tanácsadók a projektötlet megfogalmazásától a pénzügyi elszámolás lezárásáig a teljes pályázati folyamatot végigkísérik. Gyorsan és helyben, a pályázó székhelyére vagy telephelyére kiszállva nyújtanak segítséget; legyen szó akár a pályázati dokumentáció benyújtásáról, a szerződéskötési folyamat támogatásáról, vagy a szerződéskötést követően a pályázó adminisztratív kötelezettségei teljesítésének segítéséről.
- Keressenek bennünket, mert akár a jelenlegi, akár a 2014-2020-as tervezési időszakkal kapcsolatban is fontos információkat igyekszünk átadni Önöknek. Körülbelül a jövő év közepétől lehet már pályázni az új lehetőségekre, elsősorban a vállalkozásfejlesztés, illetve a gazdaságfejlesztés lesz a prioritás a jövőben is - hangsúlyozta ki Szentgyörgyi Dávid.

A Tamási kirendeltség már jövő héttől várja az érdeklődőket keddi és csütörtöki napokon, 9-17 óráig a Szabadság út 29-ben (régi bíróság épülete).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.