Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Február 06. 17:21, szombat | Belföld
Forrás: MTI/fotók: MTI/Mihádák Zoltán

Megölte élettársát, majd a tetemét gödörbe gurította egy férfi

Megölte élettársát, majd a tetemét gödörbe gurította egy férfi

Őrizetbe vettek egy 49 éves férfit, aki a gyanú szerint megölte élettársát, az élettelen testet pokrócba csavarta és egy gödörbe rejtette Veresegyházon

- közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a rendőrség honlapján.

A szintén 49 év éves nő eltűnését január 11-én jelentette a féltestvére, mert akkor már hónapok óta nem hallottak felőle. A rendőrök megkeresték a nő ismerőseit, feltérképezték lakókörnyezetét, kikérdezték korábbi élettársát is, aki elmondta, 2020 nyarán elváltak útjaik, a nő elhagyta, azóta nem tud róla.

A rokonok szerint azonban tavaly novemberben a nő még együtt élt a párjával, és a holmijai is a mai napig a férfinél voltak. A férfit ezért ismét kihallgatták.

Ekkor azt mondta, hogy tavaly, egy késő őszi estén aludni tértek, majd hajnalban a nőt felakasztva találta veresegyházi lakásukban. Még az újraélesztésére is kísérletet tett, ám amikor látta, hogy küzdelme hasztalan, megijedt és a holttestet egy közeli gödörbe dobta - állította.

A férfi megmutatta az állattetemek elföldelésére is használt gödröt, ahol szombat reggel - egy ló maradványai alatt - meg is találták a nő holttestét. Az áldozat testén több olyan sérülést - sorozatos bordatörést, szilánkos lapockatörést, törött fogakat - találtak, amelyek egyértelműen bántalmazásból eredhettek. Az igazságügyi orvosszakértő kizárta az önkezűséget, önakasztásra semmi nem utalt.



A bizonyítékok hatására a férfi megtört és beismerte a bűncselekmény elkövetését. Vallomása szerint egy ideje már gyakran veszekedtek élettársával, és tavaly november 5-én eldurvult egy ilyen vita. "Ki volt kattanva" - mondta -, amikor lefejelte, majd bakanccsal megrugdosta áldozatát. Az élettelen testet ezután pokrócba csavarta, begurította a gödörbe, hulladékkal és gallyakkal letakarta, majd elment dolgozni.

A férfi ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt indult eljárás, és a rendőrök kezdeményezik a letartóztatását - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.